Keuzesprong

Wil je er zeker van zijn dat je straks een studie kiest die echt bij jou past? Twijfel je over welke richting je straks op wilt en wil je er zeker van zijn dat je straks een baan hebt die ook echt leuk is? KeuzeSprong kan je daarbij helpen.

KeuzeSprong specialiseert zich al enkele jaren in studiekeuzebegeleiding. We nemen jouw keuzestress weg en zorgen ervoor dat jij een studie kiest waar je later geen spijt van krijgt.

Zie jij ook door de bomen het bos niet meer?

Wees niet getreurd. Je bent niet de enige! Wist je bijvoorbeeld dat:

  • 1 op de 3 mensen na 20 jaar geen werk meer doet dat te maken heeft met hun studie;
  • ruim 70% van alle scholieren moeite heeft met het kiezen van een studie;
  • 50% van alle studenten uiteindelijk een studie kiest waar ze achteraf niet tevreden over zijn;
  • 24% van alle studenten op hbo/wo uiteindelijk uitvalt door een verkeerde keuze.

                  Wat voor oplossing bieden wij?

Onze visie is om het aantal studenten dat uiteindelijk een verkeerde studie kiest sterk te verlagen. Jouw talenten, motivatie en passie gaan verloren bij het kiezen van een verkeerde studie.

De oplossing die wij bieden is een zelfontwikkeld keuzetraject waarmee we ervoor zorgen dat jij een goede en weloverwogen studiekeuze maakt. Hierbij specialiseren we ons in scholieren die het echt niet weten of studenten die al eens een verkeerde studie hebben gekozen.

 Onze studiekeuzegeleiding: Hoe gaan we te werk?

Via ons intensieve traject leer je jezelf heel goed kennen. Wij hanteren de Fitch Analyse dat ervoor zorgt dat er diep ingegaan wordt op de belangrijkse onderdelen van het studiekeuzeproces.

We stellen samen een duidelijk plan op met duidelijke criteria waar jouw studie en beroep aan moet voldoen. We loodsen je door het hele proces heen en laten je zien waar je op moet letten (waar andere studenten vaak de fout in gaan). Via ons netwerk brengen we je daarbij in contact met mogelijke beroepen, stages en vervolgopleidingen om te kijken wat je echt leuk vindt. Zo maak je zelf grondig je eigen studiekeuze. 

Reviews

Kim (19): "Ik ben erg goed geholpen met mijn studiekeuze. Toen ik begon met de gesprekken had ik werkelijk geen idee. Niet alleen heb ik nu een keus gemaakt waar ik helemaal achter sta ook heb ik mezelf beter leren kennen."

Roel (22): "De verheldering vond ik het meest nuttig aan de studiekeuzebegeleiding. Je weet waar je staat, doordat je naar een doel hebt kunnen toe werken. Het geeft een duidelijke kijk op je persoonlijkheid/toekomst. Ik kan nu doelbewust aan mijn toekomst werken."

KeuzeSprong zit in Den Bosch, Dordrecht, Eindhoven, Gorinchem, Tiel, Tilburg, Utrecht en Zaltbommel. De studiekeuzebegeleiding is ook mogelijk via Skype. 

Meer informatie vind je hier: http://www.keuzesprong.nl/beroepskeuze-advies/