Hogescholen en universiteiten in Rotterdam

De hogeschool in Rotterdam is de Hogeschool Rotterdam. De HRO biedt een breed scala aan opleidingen aan, vooral op het gebied van economie, onderwijs en techniek. Als een van de grotere hogescholen in Nederland is deze hogeschool in Rotterdam een prima plek om de studeren in de Maasstad.

Naast de HRO kun je in Rotterdam ook studeren bij Hogeschool Inholland, EuroCollege Hogeschool en Hogeschool TIO. Voor opleidingen in de kunst kun je terech bij Codarts en Academie Artemis.

De universiteit van Rotterdam heet de Erasmus Universiteit. Deze universiteit behoort tot de grotere universiteiten en biedt vooral opleidingen op het gebied van economie en gedrag en maatschappij. Wat betreft de masters heeft deze universiteit vooral veel te bieden op economisch gebied en staat hier ook goed aangeschreven.

Behalve studeren is Rotterdam een prima stad om als student te verblijven. Op economisch gebied gebeurt er veel en natuurlijk is de haven van Rotterdam een van de grootste ter wereld. Lees hieronder het overzicht van hogescholen en universiteiten in Rottedam. Bekijk vervolgens de meningen van studenten over hun hogeschool, universiteit en opleiding.