Hogescholen en universiteiten in Delft

De universiteit in Delft is veruit de bekendste instelling in Delft. De officiële naam is Technische Universiteit Delft, afgekort TU Delft. Hier studeren ongeveer 20.000 studenten aan een technische opleiding. Deze universiteit in Delft heeft internationaal een uitstekende reputatie op het gebied van onderwijs en trekt daardoor ook veel buitenlandse studenten.

Op zoek naar een hogeschool in Delft? De twee hogescholen in Delft zijn de Haagse Hogeschool Delft en Hogeschool Inholland Delft. Beide bieden een aantal bacheloropleidingen aan op het gebied van techniek en landbouw en natuurlijke omgeving.

Naast het aanbod in onderwijs is Delft een van de actiefste studentensteden van Nederland. Bijna de helft van alle studenten is lid van een vereniging en is dus actief buiten zijn of haar studie om. Dit maakt Delft tot een bruisende studentenstad waar altijd wat te beleven is.

Onderstaand vind je het overzicht van alle hogescholen en universiteiten in Delft. Bekijk de ervaringen van studenten over hun opleiding en instelling.