Hogescholen en universiteiten in Utrecht

De hogeschool in Utrecht is de Hogeschool Utrecht, afgekort de HU. Deze hogeschool is een van de grootste van Nederland en biedt opleidingen aan op elk vakgebied. Ook zijn er enkele kleinere hogescholen in Utrecht aanwezig. De bekendste zijn de Hogeschool van de Kunsten Utrecht, waar je veel verschillende kunstopleidingen kunt volgen. Ook Hogeschool TIO en de Marnix Aacademie zijn bekende hogescholen.

De universiteit in Utrecht is de Universiteit Utrecht, ook wel UU genaamd. Deze universiteit staat bekend om haar researchmentaliteit en heeft vele grote onderzoekers voortgebracht. De Universiteit Utrecht biedt vooral opleidingen aan op het gebied van taal en cultuur en gedrag en maatschappij.

Utrecht is een van de grootste steden van Nederland met een erg gezellig centrum. Vele uitgaansgelegenheden, restaurant’s en terrassen maken het tot een van de leukste steden van het land. Ook zijn er veel studie- en studentenverenigingen actief zodat erbuiten hun de opleiding ook voldoende te beleven valt.

Onderstaand vindt je het overzicht van de hogescholen en universiteiten die Utrecht rijk is. Studenten hebben een review gegeven over hun opleiding en instelling zodat je een beeld kunt krijgen hoe het werkelijk is om in Utrecht te studeren. Studeer je zelf in Utrecht? Geef dan een review over je opleiding!