Hogescholen en universiteiten in Enschede

Enschede is de studentenstad van oost-Nederland. Een hogeschool in Enschede is dan ook makkelijk te vinden. Naast Hogeschool Saxion kun je ook terecht bij ArtEZ.

Vooral Hogeschool Saxion heeft een breed aanbod van verschillende opleidingen in alle richtingen. Voor de student die geïnteresseerd is in een opleiding op het gebied van kunsten is hogeschool ArtEZ het juiste adres. Zodoende is er voor veel studenten een passende hogeschool in Enschede te vinden.

 Naast bovenstaande hogescholen beschikt Enschede ook over een universiteit, genaamd Universiteit Twente. Hier studeren ongeveer 9.000 studenten die grotendeels een technische opleidingen volgen.

 Buiten het studeren aan de Universiteit Twente of een hogeschool, wordt er in Enschede veel georganiseerd voor de studenten. Zo zijn er culturele feesten en veel evenementen speciaal voor studenten. Ook heeft Enschede natuurlijk zijn eigen bier in de vorm van Grolsh!

Bekijk onderstaand het overzicht van de verschillende hogescholen en universiteiten in Twente en lees de reviews die studenten hebben gegeven over hun opleiding.