Hogescholen en universiteiten in Noord-Holland

Een hogeschool in Noord-Holland vinden is geen probleem. Studeren kan in veel verschillende steden, met Amsterdam als stad met de meeste hogescholen en universiteiten. Daarnaast kun je ook vestigingen van Hogeschool Inholland in Haarlem en Alkmaar vinden in Noord-Holland.

Voor de universiteiten van Noord-Holland moet je in Amsterdam zijn. Hier zijn de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit gevestigd. Beide universiteiten bieden een groot aantal opleidingen aan op allerlei onderwijsgebieden.

Noord-Holland is een van de meest dichtbevolkte provincies van ons land. Met bijna 3 miljoen inwoners en 55 gemeenten is het er vrij druk. Voor studenten die van studeren in een stedelijk gebied houden is Noord-Holland prima geschikt. Met name in de randstad is er voldoende aanbod van opleidingen en buiten de studie om is er vanzelfsprekend ook voldoende te beleven.

Bekijk onderstaand het overzicht van hogescholen en universiteiten in Noord-Holland. Lees ook de reviews van studenten over hun opleiding en instelling.