Hogescholen en universiteiten in Amsterdam

De hogeschool in Amsterdam is de HvA, oftewel de Hogeschool van Amsterdam. De HvA is een van de grootste hogescholen van Nederland en biedt vooral HBO-opleidingen aan op het gebied van economie, onderwijs en techniek. Andere grote hogescholen in Amsterdam zijn Hogeschool Inholland, de Hotelschool en de IPabo. Ook de kunstacademies zijn goed vertegenwoordigd in Amsterdam. Je vindt hier de Gerrit Rietveld Academie, Academie Artemis en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Naast de hogescholen in Amsterdam vind je er ook twee universiteiten. De Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit. Samen goed voor ongeveer 60.000 studenten. Een enorm aantal wat Amsterdam tot een echte studentenstad maakt. De UvA biedt veel taal en cultuur opleidingen aan, terwijl de VU ook goed vertegenwoordigd is in de technische opleidingen.

Het studentenleven in Amsterdam kunnen we kort over zijn. Dit is volop aanwezig door de vele uitgaansmogelijkheden en de enorme mogelijkheden op allerlei gebieden van cultuur tot sport en van sociale activiteiten tot festivals. Voldoende te beleven voor de student dus!

Bekijk onderstaand alle hogescholen en universiteiten van Amsterdam en lees vervolgens de reviews die studenten hebben geschreven over hun opleiding en instelling.