Hogeschool in Alkmaar

De hogescholen in Alkmaar zijn Hogeschool Inholland en Hogeschool IPABO Alkmaar. Inholland Alkmaar is gevestigd aan de rand van de stad en er studeren 5000 studenten. Hogeschool Ipabo heeft een kleine 1000 studenten, verspreid over drie locaties door heel Nederland.

Alkmaar is een stad met 100.000 inwoners en een historische binnenstad. Voor studenten is er genoeg te beleven in de binnenstad met voldoende kroegen en eetgelegenheden. Het oude centrum ademt een gezellige sfeer, met als middelpunt het Waagplein. Hier vind je alles wat een student nodig heeft om zich goed te vermaken in zijn vrije tijd. Genoeg reden om te kiezen voor een hogeschool in Alkmaar! Omdat Alkmaar de noordelijkst gelegen school van Noord-Holland is, studeren er veel studenten uit West-Friesland. Zodoende hebben de hogescholen in Alkmaar een groot verzorgingsgebied.

Bekijk hieronder de hogescholen die opleidingen in Alkmaar aanbieden en lees de beoordelingen van studenten over hun opleiding. De reviews zijn gegeven over de opleidingen van Hogeschool Inholland Alkmaar en Hogeschool Ipabo Alkmaar.