Hogescholen en/of universiteiten in Tilburg

Tilburg is een studentenstad bij uitstek. Naast de hogescholen die Tilburg rijk is, vind je er ook de Universiteit Tilburg. De twee hogescholen in Tilburg zijn Avans Hogeschool en Fontys hogeschool. In totaal studeren er bijna 30.000 studenten in Tilburg.

De grootste hogeschool van Tilburg is Fontys. Hier kan je ongeveer 80 opleidingen volgen op meerdere locaties en in verschillende richtingen. Fontys is een van de grootste hogescholen van Nederland met in totaal rond de 40.000 studenten. Hier kun je vast een opleiding vinden die bij je past.

Naast Fontys biedt ook Avans Hogeschool hbo-opleidingen aan in Tilburg. Avans is veel kleiner dan Fontys maar haar opleidingen in Tilburg staan over het algemeen goed aangeschreven. In Tilburg worden vooral technische opleidingen aangeboden door Avans. Daarnaast is er ook de Juridische Hogeschool, een samenwerking tussen Avans en Fontys.

 Wil je aan een universiteit studeren dan moet je bij de Tilburg University zijn. Ook deze universiteit staat goed aangeschreven en is gespecialiseerd in mens- en maatschappijwetenschappen.

Wanneer je een hogeschool in Tilburg of een universiteit in Tilburg zoekt dan zul je in deze stad niet teleurgesteld worden!