Hogescholen in Breda

Een HBO-opleiding in Breda kun je volgen bij verschillende hogescholen in Breda. De drie grootste hogescholen van Breda zijn Hogeschool Avans, Fontys en de NHTV Internationale Hogeschool. Samen verzorgen zij een breed aanbod van HBO-opleidingen in allerlei richtingen.

Breda heeft 170.000 inwoners en is daarmee de negende stad van Nederland. Studenten zijn goed vertegenwoordigd met een aantal van 25.000. Het voordeel van Breda is dat woonruimte relatief makkelijk en goedkoop te verkrijgen is en dat er genoeg te doen is buiten het studeren om. Uiteraard ontbreekt de Brabantse gezelligheid ook niet in deze stad!

Een belangrijke HBO-opleiding in Breda is het hoger toeristisch en recratief onderwijs aan de NHTV. Deze opleiding staat internationaal ook goed aangeschreven en dit trekt ook veel internationale studenten aan. Dat geeft de stad ook een iets meer internationaal studentenkarakter.

Hieronder vind je alle hogescholen in Breda waar je een opleiding kunt volgen. Klik op de hogeschool om de ervaringen van studenten met hun opleidingen te lezen.