Hogescholen en universiteiten in Maastricht

Maastricht is een echte studentenstad. Met meerdere hogescholen en een universiteit zijn er veel verschillende opleidingen te volgen. Met een inwoneraantal van 120.000 waarvan bijna 10% student is, mag Maastricht zich echt een studentenstad noemen.

De hogeschool van Maastricht is Zuyd Hogeschool. Deze instelling biedt 14 voltijd bacheloropleidingen aan, waarvan de meeste in de sector economie. Ook de hotelschool Maastricht is onderdeel van Zuyd Hogeschool. Daarnaast zijn er ook vele opleidingen op het gebied van kunst te volgen. Ook andere instellingen hebben enkele opleidingen in Maastricht.

De universiteit in Maastricht is genaamd Maasticht University. Zij staat bekend om haar probleemgestuurd onderwijs. Ook de internationale studenten weten Maastricht te vinden. Hierdoor huisvest de stad een keur aan verschillende studenten en nationaliteiten.

Bekijk onderstaand de hogescholen en universiteiten van Maastricht en lees de reviews die studenten gegeven hebben over hun opleiding. Studeer je zelf in Maastricht? Geef dan een review over je opleiding!