Hogescholen en universiteiten in Groningen

Groningen heeft de naam een studentenstad te zijn. Met twee grote instellingen, de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen, en een aantal kleinere instellingen is er in Groningen genoeg te studeren. Vooral het aantal HBO-opleidingen in Groningen is aanzienlijk.

Groningen telt ruim 50.000 studenten waarvan bijna de helft aan de RuG studeert. Een groot deel van de overige 25.000 studenten studeert aan de hogeschool van Groningen: de Hanzehogeschool. Naast het ruime aanbod van HBO- en WO-opleidingen zijn er in de stad ook genoeg faciliteiten. De hele week door is er een uitgebreid aanbod aan cafés, bars, restaurants en discotheken waar je als student terecht kunt. Ook wonen veel studenten in het centrum op kamers, wat de stad alleen maar bruisender maakt. Wat betreft de bereikbaarheid scoort Groningen ook prima met een groot centraal station met goede verbindingen naar de rest van Nederland.


Bekijk onderstaand de instellingen die WO- en HBO-opleidingen in Groningen verzorgen en lees vervolgens de ervaringen van studenten met hun hogeschool of universiteit in Groningen.