Hogescholen en universiteiten in Wageningen

De grootste hogeschool van Wageningen is Van Hall Larenstein. Daarnaast kun je ook een opleiding volgen bij Vilentum hogeschool. Verder staat Wageningen natuurlijk bekend om haar wereldberoemde landbouwuniversiteit Wageningen University.

Wageningen is een stad met 35.000 inwoners waarvan maarliefst 20% studenten is. Dit betekent dat er echt een studentensfeer hangt. Daarnaast staat Wageningen internationaal goed aangeschreven en daardoor studeren hier ook veel buitenlandse studenten. Dit geeft Wageningen een internationaal karakter. Al die studenten zorgen er ook voor dat er buiten het studeren om voldoende wordt georganiseerd voor een leuke studententijd in Wageningen.

De opleidingen in Wageningen zijn vooral gespecialiseerd op het gebied van landbouw en dierwetenschappen. Dit geldt zowel voor beide hogescholen als voor de Wageningen University.

Onderstaand vind je de hogescholen en de universiteit van Wageningen. Bekijk de reviews die studenten over hun opleiding hebben gegeven. Wanneer je zelf in Wageningen studeert kun je een review geven over je opleiding!