Hogescholen en universiteiten in Gelderland

Een hogeschool in Gelderland vinden is prima te doen. Veel verschillende hogescholen hebben 1 of meerdere vestigingen in Gelderland, zoals bijvoorbeeld Fontys, de Hogeschool Arnhem Nijmegen, Saxion en de Christelijke Hogeschool Ede.

In Gelderland zijn verschillende studentensteden. Natuurlijk herbergt Nijmegen veel studenten maar ook in Wageningen, Ede en Apeldoorn zijn veel studenten te vinden. Allemaal steden met een eigen karakter. Daarnaast staat Gelderland bekend om zijn landelijke omgeving en is er buiten deze studentensteden genoeg vertier in de natuur te vinden.

De universiteiten in Gelderland bevinden zich in Nijmegen en Wageningen. De Radboud Universiteit Nijmegen staat bekend om haar opleidingen op het gebied van gedrag & maatschappij en taal & cultuur. Wageningen staat bekend om haar landbouw en natuurlijke omgeving opleidingen. Deze worden zowel aan de Wageningen University als aan Hogeschool Van Hall Larenstein gegeven.

Onderstaand vind je een overicht van alle hogescholen en universiteiten in Gelderland. Bekijk ook de ervaringen van studenten over hun opleiding en instelling.