Reviews over de Togamaster bij Erasmus Universiteit Rotterdam

Wil jij een Togamaster volgen in Rotterdam? Onderstaand vind je reviews over de master Togamaster aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Togamaster en de Erasmus Universiteit Rotterdam in het algemeen.

Reviews over Togamaster aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Togamaster

De reviews zijn geschreven door studenten die de Togamaster volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Togamaster aan de Erasmus Universiteit Rotterdam? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Togamaster die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Anonymous over Togamaster aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Rechtsgeleerdheid aan de UvA

Waar gaat je opleiding over?

Je wordt voorbereid op een toekomst binnen één van de drie togaberoepen. Vooral het eerste blok van semester 1 is een intensief vak waar veel van je verwacht wordt. Er zijn veel opdrachten en veel deadlines die veel inzet en werk vereisen. Verder volg je in blok 2, 3 en 4 een aantal vakken, afhankelijk van de richting die je binnen de togamaster hebt gekozen (privaatrecht, strafrecht, bestuursrecht). In blok 3 maak je het echte werk mee, door 8 weken lang een stage te lopen bij het Openbaar Ministerie, de rechtbank of een advocatenkantoor. Ook is kenmerkend aan deze master dat er 12 masterclasses worden gegeven door de deelnemende kantoren, het Openbaar Ministerie en de Rechtbank Rotterdam.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, maar het is wel veel meer werk dan ik dacht.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De universiteit ligt niet in het centrum van Rotterdam, net daarbuiten. Je kunt niet zo de stad inlopen en er zijn geen gezellige terrasjes op zeer korte afstand. De universiteit is wel goed bereikbaar met OV. Parkeergelegenheid is tevens matig. Vaak is de garage vol.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

Veel meer opdrachten dan in mijn bachelor, dus wel even wennen aan de manier van werken. Misschien ook omdat ik van een andere universiteit kom.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Samenwerken is fijn, maar in deze master heeft iedereen het vrij druk met zijn eigen opdrachten, die niet door iedereen tegelijk worden gemaakt en die ook niet altijd over hetzelfde onderwerp gaan. Je kunt daarom niet altijd een ander inroepen voor hulp, omdat het vrij veel tijd kost om inzicht in een bepaald onderwerp te krijgen, terwijl die ander daar bijvoorbeeld niets over hoeft te maken. Zelfstandigheid is dus erg belangrijk hier. Ook krijg je soms drie grote opdrachten die op 1 dag klaar moeten zijn, dan moet je goed kunnen plannen en stressbestendig zijn. Wil je al dit werk doen en afkrijgen met een goed resultaat, dan zul je gemotiveerd en gedisciplineerd moeten zijn. Soms ben je namelijk echt dagenlang achtereen bezig met een opdracht, weekenden incluis.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Togamaster en/of de Erasmus Universiteit Rotterdam?

Je keert hard werken, je leert de praktijk kennen, je doet veel schrijfvaardigheden en presentatietechnieken op. Negatief is dat de planning soms niet helemaal goed is. Iets meer verspreiden kan geen kwaad, zodat er aan sommige opdrachten meer aandacht kan worden gegeven.

- Verberg volledige review

Anonymous (22) uit Krimpen aan den IJssel Gehele opleiding | | ...

Je keert hard werken, je leert de praktijk kennen, je doet veel schrijfvaardigheden en presentatietechnieken op...

+ Toon volledige review

Anonymous (22) uit Krimpen aan den IJssel Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Erasmus Universiteit Rotterdam

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Erasmus Universiteit Rotterdam in Rotterdam en lees de reviews van studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Erasmus Universiteit Rotterdam