Reviews over de Master Theologie & Religiewetenschappen bij Universiteit Utrecht

Wil jij een Master Theologie & Religiewetenschappen volgen in Utrecht? Onderstaand vind je reviews over de master Theologie & Religiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Theologie & Religiewetenschappen en de Universiteit Utrecht in het algemeen.

Reviews over Theologie & Religiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Theologie & Religiewetenschappen

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Theologie & Religiewetenschappen volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Theologie & Religiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Theologie & Religiewetenschappen die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van M over Theologie & Religiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

University College Maastricht

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding 'religies in hedendaagse samenlevingen' gaat over de interactie tussen religie en maatschappij. Je specialiseert je ofwel in religieus pluralisme of islam en hebt daarbinnen keuzevrijheid om je eigen programma deels te bepalen. De verplichte cursussen vallen soms wat in de herhaling / zijn erg algemeen, omdat veel mensen andere vooropleidingen hebben die allemaal op één niveau gebracht moeten worden in het eerste semester.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Kleine groepen leveren vaak interessante discussies en kleinschalig, persoonlijk onderwijs. Er is wel veel niveauverschil onder studenten, qua inzet, motivatie en taalvaardigheid (bij Engelse cursussen).

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De opleiding werkt samen met een gelijksoortige master aan de UvA. Als student ben je zelf verantwoordelijk voor je inschrijving, dit kan soms verwarrend en onoverzichtelijk zijn. De UU begeleidt hier nauwelijks in.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

Hoewel mensen uit verschillende bacheloropleidingen starten aan de master, wordt het niveau- en kennisverschil in de eerste cursussen weggewerkt. Dit kan voor sommige mensen vervelend zijn omdat het dan vaak herhaling betreft, maar is wel effectief en kan in veel gevallen een pre-master voorkomen.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De werkdruk bij de master ligt hoog, per cursus wordt er veel verwacht en zijn er veel beoordelingsmomenten. Echter wordt inzet wel beloond en zijn er nauwelijks mensen die cursussen niet halen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Theologie & Religiewetenschappen en/of de Universiteit Utrecht?

Hoewel het veel werk kost om goed te presteren, zijn er ook studenten die meeliften op werk van medestudenten en daar mee weg komen.

- Verberg volledige review

M (23) uit Utrecht Gehele opleiding | | ...

De werkdruk bij de master ligt hoog, per cursus wordt er veel verwacht en zijn er veel beoordelingsmomenten. Echter wordt inzet wel beloond en zijn er nauwelijks mensen die cursussen niet halen...

+ Toon volledige review

M (23) uit Utrecht Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Universiteit Utrecht

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit Utrecht in Utrecht en lees de reviews van studenten van de Universiteit Utrecht.

Universiteit Utrecht