Reviews over de Master Theologie & Religiewetenschappen bij Radboud Universiteit Nijmegen

Wil jij een Master Theologie & Religiewetenschappen volgen in Nijmegen? Onderstaand vind je reviews over de master Theologie & Religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Theologie & Religiewetenschappen en de Radboud Universiteit Nijmegen in het algemeen.

Reviews over Theologie & Religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Theologie & Religiewetenschappen

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Theologie & Religiewetenschappen volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Theologie & Religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Theologie & Religiewetenschappen die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Aletta Klanke over Theologie & Religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

De bachelor Godsdienstwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Waar gaat je opleiding over?

Na een bachelor religiewetenschappen specialiseer je je in deze master als geestelijk verzorger. Vakken als gesprekstechniek, religieuze counseling en diagnostiek, ritueelstudies en ethiek alsmede geschiedenis van de geestelijke verzorging leiden je op tot professional op het gebied van vragen rondom leven, lijden en dood. In de stage die bij deze opleiding hoort zie en leer je in de praktijk hoe je deze theorie kunt inzetten op de werkvloer. Hiermee kun je aan de slag in bijvoorbeeld een ziekenhuis, met het begeleiden van mensen die te maken hebben met ziekte, verlies of misschien wel een naderend einde. Dit klinkt heel zwaar, maar de kleine dingen die je als geestelijk verzorger doet (de tijd nemen om te praten, een ritueel rondom het bed, iemand helpen de zin van zijn of haar leven te zoeken in andere dingen dan voorheen) zijn ontzettend waardevol en maken het vak zinvol en mooi.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, vooral doordat in de stage veel werd teruggegrepen op de vakken. Voor elk vak was een opdracht die je op de stageplek moest uitvoeren, waardoor theorie en praktijk met elkaar in aanraking kwamen, iets dat juist bij vele wetenschappelijke opleidingen niet plaatsvindt. Ik heb genoten van de colleges waarin altijd plaats was voor discussie, veel geleerd van mijn medestudenten en docenten.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Toen ik in een eindspurt mijn scriptie schreef, heeft iedereen, van scriptiebegeleider tot studieadviseur tot bureau examens hard zijn best gedaan dit voor elkaar te krijgen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

De docenten waren goed, veel geleerd tijdens de colleges. Leerzame colleges, goede literatuur. Studenten hielpen elkaar, er hing een gezellige sfeer. Nu nog steeds contact met enkelen.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Veel literatuur is Engels. Soms ook Duits. Creativiteit is nodig omdat iedere situatie die je tegenkomt in het werk anders is, je zult altijd weer moeten bedenken hoe het dit keer aan te pakken. Literatuur is soms pittig, evenals de concepten, theorie en discussies, hiervoor is een analytische kijk nodig.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Theologie & Religiewetenschappen en/of de Radboud Universiteit Nijmegen?

Positief: stage, goede aansluiting werkveld. Enthousiaste docenten en studenten.
Negatief: graag meer mogelijkheid gehad aan te sluiten bij onderzoek van een docent.

- Verberg volledige review

Aletta Klanke Gehele opleiding | | ...

Studenten hielpen elkaar, er hing een gezellige sfeer

+ Toon volledige review

Aletta Klanke Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Radboud Universiteit Nijmegen

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Radboud Universiteit Nijmegen in Nijmegen en lees de reviews van studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Radboud Universiteit Nijmegen