Reviews over de Master Taalwetenschappen bij Vrije Universiteit Amsterdam

Wil jij een Master Taalwetenschappen volgen in Amsterdam? Onderstaand vind je reviews over de master Taalwetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Taalwetenschappen en de Vrije Universiteit Amsterdam in het algemeen.

Reviews over Taalwetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Taalwetenschappen

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Taalwetenschappen volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Taalwetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Taalwetenschappen die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Lotte over Taalwetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Pedagogische wetenschappen

Waar gaat je opleiding over?

Ik doe toegepaste taalwetenschappen, richting taalstoornissen. Je leert hier alles over taalproblemen bij kinderen, zoals dyslexie en SLI. Maar ook over taalproblemen door bijvoorbeeld doofheid en meertaligheid. Het is erg gericht op de (onderwijs)praktijk, wat ik heet leuk vind.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja. Bij toegepaste taalwetenschap hoopte ik op een erg praktijkgerichte studie. Er wordt nog steeds veel aandacht gegeven aan onderzoek, maar wel in een praktische context. Wat kan je met die onderzoeksresultaten betekenen voor de praktijk? We zijn nu bijvoorbeeld bezig met het maken van een echt werkend computerprogramma voor kinderen met taalproblemen en een wiki over meertalige kinderen met taalproblemen, gericht op logopedisten die werken met deze kinderen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Er zijn niet heel veel plekken waar je rustig kan studeren. Er wordt altijd wel ergens hard gepraat. Daarnaast gaan er nog al eens dingen mis in de communicatie. Veel studenten ontvingen bijvoorbeeld niet de algemene emails, ook niet na 6 keer aangegeven te hebben dat dat zo was. Nu sturen de studenten het onderling door naar elkaar.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

Ik heb nog geen contact gehad met de examencommissie of de studentenbalie en ik heb een andere bachelor gevolgd, waardoor de master sowieso niet heel goed aansluit.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Ook al zijn er best weinig contacturen, het is een belachelijk vol rooster. Als je de studiepunten uitrekent en omzet in uren die je eraan zou moeten besteden per week, kom je uit op 85 uur per week. Je moet dus echt wel gemotiveerd zijn en discipline hebben om heel veel vrije tijd in je studie te steken. Daarnaast moet je bij veel opdrachten samenwerken, maar moet je thuis ook veel zelfstandig doen. Beheersing Engelse taal is vooral nodig voor het lezen van artikelen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Taalwetenschappen en/of de Vrije Universiteit Amsterdam?

Positief: kleine, knusse opzet. Hele goede sfeer en leuk dat het zo ontzettend praktijkgericht is. Dit is best uniek voor een universitaire opleiding.
Negatief: de werdruk en omvang van de opdrachten in vergelijking met het aantal studiepunten. Groot nadeel voor veel mensen zijn de masterscriptie groepen. Je wordt niet vrij gelaten in je scriptiekeuze, maar moet kiezen uit drie onderwerpen (waarbinnen je nog wel wat vrijheid hebt). Dit komt door het gebrek aan docenten en de bezuinigingen. Dit stond niet vooraf aangegeven op de website van de VU en werd ook niet vermeld bij intakegesprek.

- Verberg volledige review

Lotte Gehele opleiding | | ...

Als je de studiepunten uitrekent en omzet in uren die je eraan zou moeten besteden per week, kom je uit op 85 uur per week

+ Toon volledige review

Lotte Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Vrije Universiteit Amsterdam

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam en lees de reviews van studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Vrije Universiteit Amsterdam