Reviews over de Master Taalwetenschappen (research) bij Universiteit van Amsterdam

Wil jij een Master Taalwetenschappen (research) volgen in Amsterdam? Onderstaand vind je reviews over de master Taalwetenschappen (research) aan de Universiteit van Amsterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Taalwetenschappen (research) en de Universiteit van Amsterdam in het algemeen.

Reviews over Taalwetenschappen (research) aan de Universiteit van Amsterdam

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Taalwetenschappen (research)

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Taalwetenschappen (research) volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Taalwetenschappen (research) aan de Universiteit van Amsterdam? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Taalwetenschappen (research) die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Stephanie over Taalwetenschappen (research) aan de Universiteit van Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2011

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Engels

Waar gaat je opleiding over?

De master bereid je voor op een onderzoekscarrière. Het is daarom dat er een aantal verplichte vakken zijn gericht op het aanleren van bepaalde vaardigheden en het onder de knie krijgen van statistiek. Daarnaast heb je de keuze uit verschillende keuzevakken, zolang je hierin maar alle vakken binnen één bepaalde richting volgt: dus of alle vakken binnen contacttalen, of alle vakken binnen het domein van taalstoornissen etc. Als je een stroming hebt gekozen heb je daarna ook ruimte voor andere keuzevakken of tutorials (om onder begeleiding alvast onderzoek te doen).

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Niet helemaal. Ik heb de opleiding in twee delen gedaan (eerst de gewone master Taalwetenschappen, daarna de odnerzoeksmaster). Hierdoor had ik alle keuzevakken in het eerste jaar en alle verplcihte vakken in het tweede jaar, wat voor mij toch minder motiverend werkte omdat er minder ruimte is om in te gaan op de gebieden die jij interessant vindt.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Deze opleiding van de universiteit is gevestigd in het centrum van Amsterdam: goed bereikbaar en omgeven door alles wat je je maar kan wensen. De universiteit heeft studeerplekken, en computers met een groot aantal programma's erop (hoewel het aantal altijd net te weinig lijkt te zijn). Er wordt een grote mate van zelfstandigheid vereist, en je moet veel zelf uitzoeken. Sommige decanen zijn wat meedeelzamer dan anderen. De docenten zijn wel erg goed binnen hun vakgebied en ontzettend gemotiveerd.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

Als je vanuit een specifieke taal de master taalwetenschappen gaat volgen merk je toch dat je enige uitleg gemist hebt over bijvoorbeeld generatieve grammatica of het programma SPRAAK. Je kentt het wel en weet grofweg waar het over gaat, maar studenten met een bachelor taalwetenschappen vloeien makkelijker door in deze master.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De master is een onderzoeksmaster en daarmee vereist het analytische vaardigheden. Ook is het programma twee-jarig en kunnen de verschillende onderdelen vrij zwaar zijn. Vrijwel alle vakken worden in het Engels aangeboden vanwege de internationale studenten.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Taalwetenschappen (research) en/of de Universiteit van Amsterdam?

Je leert er goed onderzoek te voeren. De informatievoorziening mag iets beter.

- Verberg volledige review

Stephanie Gehele opleiding | | ...

Studenten met een bachelor taalwetenschappen vloeien makkelijker door in deze master

+ Toon volledige review

Stephanie Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Universiteit van Amsterdam

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit van Amsterdam in Amsterdam en lees de reviews van studenten van de Universiteit van Amsterdam.

Universiteit van Amsterdam