Reviews over de Master Sociologie bij Universiteit van Amsterdam

Wil jij een Master Sociologie volgen in Amsterdam? Onderstaand vind je reviews over de master Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Sociologie en de Universiteit van Amsterdam in het algemeen.

Reviews over Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Sociologie

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Sociologie volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Sociologie die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Iris over Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

schakelprogramma in deeltijd

Waar gaat je opleiding over?

urban sociologie - grootstedelijke problematiek zoals integratie, sociale ongelijkheid, stadsplanning, gentrification, politiek klimaat, sociaal-maatschappelijke uitsluiting, urbanisatie, etc.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

inhoudelijk zeker, in de praktische uitvoering ervan niet helemaal. De UvA heeft mij ooit binnengehaald als deeltijdstudent en door de jaren heen is wat mij betreft de informatievoorziening en de keuze steeds minder van kwaliteit (tijdigheid, duidelijkheid). Voorbeeld: sinds dit jaar is het niet meer mogelijk om als deeltijder in te schrijven. omdat ik een 'zittende deeltijder' ben, is mij een aanbieding gedaan. ik heb enkel dit jaar nog de gelegenheid om mijn twee inhoudelijke vakken + scriptie onder het oude programma af te ronden. lukt dit niet, dan wordt gezegd dat ik in het nieuwe onderwijsprogramma mijn punten moet behalen.

in de praktijk blijkt nu al dat er een nieuw programma draait: in januari bijvoorbeeld moet ik 4x per week op de universiteit verplicht aanwezig zijn om een methodenvak te volgen - iets waar mijn werkgever (ik ben docent met een 0,8 FTE aanstelling) niet zo blij mee is. het is een voldongen feit waar ik niets aan/tegen kan doen. niet erg studentvriendlijke vind ik.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Wat betreft de organisatie van de universiteit

De UvA heeft mij ooit binnengehaald als deeltijdstudent en door de jaren heen is wat mij betreft de informatievoorziening en de keuze steeds minder van kwaliteit (tijdigheid, duidelijkheid). Voorbeeld: sinds dit jaar is het niet meer mogelijk om als deeltijder in te schrijven. omdat ik een 'zittende deeltijder' ben, is mij een aanbieding gedaan. ik heb enkel dit jaar nog de gelegenheid om mijn twee inhoudelijke vakken + scriptie onder het oude programma af te ronden. lukt dit niet, dan wordt gezegd dat ik in het nieuwe onderwijsprogramma mijn punten moet behalen.

in de praktijk blijkt nu al dat er een nieuw programma draait: in januari bijvoorbeeld moet ik 4x per week op de universiteit verplicht aanwezig zijn om een methodenvak te volgen - iets waar mijn werkgever (ik ben docent met een 0,8 FTE aanstelling) niet zo blij mee is. het is een voldongen feit waar ik niets aan/tegen kan doen. niet erg studentvriendlijke vind ik.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

ondersteunende organen: het decanaat dicteert regelgeving en komt niet erg behulpzaam over op mij als deeltijdstudent. ik kan buiten het wekelijkse spreekuur geen afspraak maken (niet dat ik zo vaak bij de decaan langs moet of wil komen, maar ik vond dit opmerkelijk).

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Ik denk dat het huidige beroepenveld verwacht dat studenten steeds meer in staat zijn om bruggen te slaan tussen kennis, kunde en opdrachtgevers.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Sociologie en/of de Universiteit van Amsterdam?

postitief: de docenten zijn zeer meedenkend en geven goede colleges (zowel in uitvoering als in de opbouw van de stof).
negatief: de gebouwen in de binnenstad zijn niet erg goed onderhouden en het decanaat is star.

- Verberg volledige review

Iris Gehele opleiding | | ...

het decanaat dicteert regelgeving en komt niet erg behulpzaam over op mij als deeltijdstudent

+ Toon volledige review

Iris Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Universiteit van Amsterdam

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit van Amsterdam in Amsterdam en lees de reviews van studenten van de Universiteit van Amsterdam.

Universiteit van Amsterdam