Reviews over de Master Sociologie bij Rijksuniversiteit Groningen

Wil jij een Master Sociologie volgen in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de master Sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Sociologie en de Rijksuniversiteit Groningen in het algemeen.

Reviews over Sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Sociologie

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Sociologie volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Sociologie die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Theunis Sjoerd Elzinga over Sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

BSc Sociologie, BSc Facility Managment

Waar gaat je opleiding over?

Er zijn brede mogelijkheden om de master in te vullen zoals de student dat wil. De masteropleiding bestaat uit drie onderdelen: beleidsvakken, specialisatievakken en het afstudeertraject. Vier vakken (5 EC) zijn gericht op beleid. Van deze vier moet de student er drie kiezen. De student kiest twee specialisatievakken ('routes', 5 EC per vak). De routes zijn Criminaliteit & Veiligheid, Gezondheid, Zorg & Welzijn, Arbeid, Levensloop & Organisaties, Kwantitatief Beleidsonderzoek en docent Maatschappijleer. Het afstudeertraject bestaat uit een vak (5 EC), een stage (10 EC) en een scriptie (20 EC). Voor stage en scriptie geldt een grote vrijheid in invulling. Meestal sluit het onderwerp aan bij de gekozen route, maar dat is niet verplicht.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De masteropleiding biedt het niveau dat van een masteropleiding mag worden verwacht. Er geldt een grote mate van eigen verantwoordelijkheid, er is veel ruimte voor eigen input en de opleiding is intensief met regelmatige deadlines.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De universiteit is prachtig gelegen, midden in het centrum. Doordat de meeste gebouwen oud zijn, zijn de faciliteiten niet altijd optimaal. Zo zijn er weinig beschikbare pc's, maar door een eigen laptop mee te nemen is dit probleem gemakkelijk op te lossen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

De vakdocenten zijn specialisten, dat merk je aan het niveau van de colleges en aan het gebruik van actuele wetenschappelijke literatuur. Tegelijk is er in de colleges voldoende ruimte om vragen te stellen en een kritische houding wordt gewaardeerd.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Door de hoge studiedruk is het belangrijk om veel informatie in korte tijd te kunnen verwerken en om de stof goed bij te houden. Met iedere week deadlines is het belangrijk om goed te plannen. Veel stof is in het Engels, daarom is een goede beheersing van het Engels een vereiste.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Sociologie en/of de Rijksuniversiteit Groningen?

Sterke interne organisatie bij de universiteit, men heeft de zaken goed voor elkaar. Docenten zijn inhoudelijk sterk en benaderbaar voor studenten. De kwaliteit van de vakken en studenten is hoog.

- Verberg volledige review

Theunis Sjoerd Elzinga Gehele opleiding | | ...

Sterke interne organisatie bij de universiteit, men heeft de zaken goed voor elkaar

+ Toon volledige review

Theunis Sjoerd Elzinga Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Rijksuniversiteit Groningen

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen en lees de reviews van studenten van de Rijksuniversiteit Groningen.

Rijksuniversiteit Groningen