Reviews over de Master Sociale Planologie bij Rijksuniversiteit Groningen

Wil jij een Master Sociale Planologie volgen in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de master Sociale Planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Sociale Planologie en de Rijksuniversiteit Groningen in het algemeen.

Reviews over Sociale Planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Sociale Planologie

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Sociale Planologie volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Sociale Planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Sociale Planologie die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Wessel over Sociale Planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Sociale Geografie & Planologie

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding leert je om te gaan met complexe ruimtelijke systemen/opgaven. Hoe krijg je grip op moeilijke ruimtelijke opgaven zoals bijvoorbeeld de aanleg van een nieuwe snelweg. Welke actoren zijn betrokken bij het project? Hoe krijg je deze (vaak verschillende) actoren allen achter een project? Hoe houd je ze betrokken? Verder leert de opleiding je omgaan met complexe systemen zoals grote steden. In een complex systeem als de stad kan een kleine ingreep grote gevolgen hebben. Hoe kun je deze gevolgen voorkomen, in de hand houden, of juist de goede richting in sturen?


Ook legt de opleiding veel nadruk op de sociale processen die fysieke ingrepen met zich mee nemen. Zo kan bijvoorbeeld de realisatie van een buurtcentrum in de wijk veel betekenen voor de bewoners van de desbetreffende wijk. Het biedt kansen om in contact te komen met medebewoners en versterkt de sociale cohesie in de wijk.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik had verwacht dat de opleiding iets praktischer van aard zou zijn. De nadruk ligt nu met name op de theorie. Er zijn wel een aantal vakken die de theorie toetsen aan de praktijk. Ik had echter verwacht dat dit meer het geval zou zijn.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Zernike is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het is een kwartier fietsen vanaf het centrum van Groningen.

De faciliteiten zijn prima aan de faculteit zelf. Genoeg ruimte om te studeren, ook zijn er genoeg pc's beschikbaar om aan te werken. Dit geldt echter niet voor de Universiteitsbibliotheek in het centrum van Groningen. In tentamenperiodes moet je voor kwart over 9 aanwezig zijn, anders zijn alle werkplekken bezet.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

De colleges sluiten goed aan bij de te behandelen stof voor een vak. Verder worden voor vrijwel alle vakken de sheets via internet aangeboden, wat een goede toevoeging is op de voorbereiding van je tentamens.

Het niveau van de vakken wil nog wel eens verschillen. Het ene vak is van een erg hoog niveau, terwijl van het andere het niveau een stuk lager ligt.

In de bachelor Sociale Geografie & Planologie word je breed onderlegd met relevante kennis die je bij de vervolgopleiding Planologie nodig hebt. Hierbij valt te denken aan fysische processen en economische ontwikkeling van gebieden.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De master bevat veel Engelstalige vakken, waarbij er van je verwacht wordt om zowel te kunnen samenwerken als zelfstandig te kunnen werken. Ook wordt bij veel vakken verwacht dat je een presentatie kunt doen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Sociale Planologie en/of de Rijksuniversiteit Groningen?

Positieve punt: er wordt veel gewerkt met een digitale leeromgeving. Hier worden de presentaties van de college's, belangrijke literatuur en dat soort zaken op geplaatst. Ook zijn er voor enkele vakken videocolleges beschikbaar die je via internet kunt volgen.
Negatief punt: als je je inschrijft voor een vak, schrijf je je niet gelijktijdig in voor het tentamen van het desbetreffende vak. Hierdoor kan de situatie ontstaan dat je je niet ingeschreven hebt voor het tentamen en bestaat de kans dat je hem niet zou mogen maken. Naar mijn mening zou je altijd automatisch ingeschreven moeten worden voor het tentamen, en je je moeten uitschrijven voor het tentamen als je deze niet wilt maken.

- Verberg volledige review

Wessel (24) uit Groningen Gehele opleiding | | ...

Ik had verwacht dat de opleiding iets praktischer van aard zou zijn. De nadruk ligt nu met name op de theorie. Er zijn wel een aantal vakken die de theorie toetsen aan de praktijk...

+ Toon volledige review

Wessel (24) uit Groningen Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Rijksuniversiteit Groningen

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen en lees de reviews van studenten van de Rijksuniversiteit Groningen.

Rijksuniversiteit Groningen