Reviews over de Research Master in Economics (research) bij Tilburg University

Wil jij een Research Master in Economics (research) volgen in Tilburg? Onderstaand vind je reviews over de master Research Master in Economics (research) aan de Tilburg University. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Research Master in Economics (research) en de Tilburg University in het algemeen.

Reviews over Research Master in Economics (research) aan de Tilburg University

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Research Master in Economics (research)

De reviews zijn geschreven door studenten die de Research Master in Economics (research) volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Research Master in Economics (research) aan de Tilburg University? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Research Master in Economics (research) die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Masha over Research Master in Economics (research) aan de Tilburg University Tilburg

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Natuur- en Sterrenunde, Wiskunde (dubbele bachelor) aan de Universiteit Utrecht

Waar gaat je opleiding over?

Tijdens deze master word je opgeleid tot een wetenschappelijk onderzoeker binnen het vakgebied Economie. In het eerste jaar krijg je stevige theoretische basis op de gebieden Microeconomie, Macroeconomie en Econometrie. In het tweede jaar mag je vakken kiezen die aansluiten op je academische interesses, moet je een aantal papers schrijven, en schrijf je je masterscriptie.

De opleiding is erg veeleisend, je moet ook een heuse toelatingsprocedure doorlopen wil je toegelaten worden (o.a. GRE test, TOEFL test, twee aanbevelingsbrieven, goed cijferlijst). Er worden per jaar slechts rond de 20 mensen toegelaten, waardoor het onderwijs erg kleinschalig is, en je na het afstuderen bijna zeker kan zijn van een PhD plek aan de universiteit, bij een van de beste vakgroepen van Europa op gebied van economie en business.

De studenten komen uit alle hoeken van de wereld, van China tot Colombia, en van Israel tot Canada. Omdat velen van verre komen, heeft iedereen heel bewust de keuze voor deze opleiding gemaakt, en is iedereen erg gemotiveerd. Hierdoor leer je niet alleen door de colleges te volgen, maar leer je ook enorm veel van elkaar.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding is zwaarder dan ik had verwacht. De docenten gaan er vanuit dat je echt 100% van je tijd aan je studie besteed waardoor er ook veel buiten de colleges om gedaan moet worden (inleveropdrachten, wetenschappelijke artikelen lezen etc).
Daarnaast had ik zelf wel een sterke wiskundige achtergrond, maar vrij weinig economische inzichten. Hierdoor moest ik op sommige vlakken harder mijn best doen.
Voor deze opleiding is zowel economisch inzicht, als een goed wiskundig basis echt een vereiste. Je staat namelijk aan de voorkant van de wetenschap!
Ik vind het wel erg prettig dat de opleiding zo uitdagend is. Ik heb elke dag het idee dat ik iets nieuws leer, waar ik later ook wat aan heb. Je kan met de docenten ook over hun eigen onderzoek praten (doen ze erg graag), en hierdoor ook meer te weten te komen over je mogelijke toekomstige richting.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Universiteit is erg goed bereikbaar, er is een treinstation op 5 minuten looptijd de campus. De lokalen zijn (bijna) altijd erg goed uitgerust, en de vele kantines zijn prima (er is ook een Albert Heijn).
Als research master student heb je ook een ruimte dat uitgerust is met computers, waar je samen met je studiegenoten kan werken.
De roosters zitten goed in elkaar, maar worden pas een maand voor het begin van een blok (trimester) bekend gemaakt.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

Zoals al eerder gezegd, het niveau is heel hoog, maar door de goede docenten is deze goed bij te benen. Wel is goede vooropleiding noodzakelijk. Er is geen bachelor die direct toegang biedt tot deze master. Vele studenten hebben dan ook eerst een academische master (elders) gedaan alvorens aan deze opleiding te beginnen.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De studie is volledig engelstalig. Door de vele opdracht en hoog niveau moet je goede discipline hebben, en zelfstandig kunnen werken. Maar in je eentje red je het niet, vaak werk je met je studiegenoten samen aan opdrachten, en kom je vaak tot verassende resultaten. Je moet er echt voor willen gaan.
Analytisch vermogen is vereist voor deze tak van sport wegens de vele wiskunde die je nodig hebt.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Research Master in Economics (research) en/of de Tilburg University Tilburg?

positief: hoog niveau, inspirerende omgeving, goed verzorgd, goede baangarantie, fijne faciliteiten
negatief: werkdruk is soms echt te hoog, en niet altijd even goed verdeeld over de vakken

- Verberg volledige review

Masha (24) uit Zwolle Gehele opleiding | | ...

Stel Masha een vraag!

Voor deze opleiding is zowel economisch inzicht, als een goed wiskundig basis echt een vereiste. Je staat namelijk aan de voorkant van de wetenschap! Ik vind het wel erg prettig dat de opleiding zo uitdagend is...

+ Toon volledige review

Masha (24) uit Zwolle Gehele opleiding | | ...

Stel Masha een vraag!
Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Tilburg University

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit van Tilburg in Tilburg en lees de reviews van studenten van de Universiteit van Tilburg.

Tilburg University