Reviews over de Master Rechtsgeleerdheid bij Vrije Universiteit Amsterdam

Wil jij een Master Rechtsgeleerdheid volgen in Amsterdam? Onderstaand vind je reviews over de master Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Rechtsgeleerdheid en de Vrije Universiteit Amsterdam in het algemeen.

Reviews over Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Rechtsgeleerdheid

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Rechtsgeleerdheid volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Rechtsgeleerdheid die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Lisa Fung over Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Rechtsgeleerdheid

Waar gaat je opleiding over?

Ik volg de master Rechtsgeleerdheid in de afstudeerrichtingen privaatrecht en arbeidsrecht. In de bachelorfase heb ik al te maken gehad met een (te laat) aangekondigde curriculumwijziging, en nu in mijn masterjaar heb ik ook te maken met een curriculumwijziging. Voor privaatrecht volg ik de nieuwe verdieping Familierecht: scheiding en gevolgen, en voor het nieuwe arbeidsrecht ook de nieuwe verdieping Arbeidsrecht.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Door de curriculumwijziging van de bachelor en de master heb ik reeds de experimenten van de VU moeten ervaren. Ik heb begrepen dat de VU een belangrijke waarde ziet in het academisch niveau van studenten, in de zin dat zij dit proberen te ontwikkelen en te stimuleren. Echter, om dit te bereiken hebben zij verplichte vakken ingevoerd waarvan ik, en vele studenten met mij, het nut er niet van inzie. Bijvoorbeeld rechtsvergelijking in het 3e bachelorjaar, welke het jaar daarop weer was afgeschaft. Dit is dus nutteloze ECTS-verspilling. Voor het masterjaar werd het verplichte vak Methoden van rechtswetenschap ingevoerd, dit vak was onder andere/voornamelijk bedoeld om studenten te helpen met het schrijven van de scriptie. Waarom plannen ze dat dan in aan het einde van het collegejaar...? Het vak was min of meer een herhaling van Encyclopedie van de rechtswetenschap, een 2ejaarsvak, met andere woorden ook nutteloze ECTS-verspilling. De VU had beter een aanbod kunnen creeren in specialisatievakken zoals contractenrecht (wat in de gehele bachelorfase slechts 1 keer voorkomt), personen- en familierecht etc.
Ik heb nu een aantal vakken afgerond van mijn master, en ik houd mijn hart vast voor de nieuwe vakken die zijn ingevoerd met de curriculumwijziging.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De matige beoordeling van de organisatie van de universiteit is gericht op de informatievoorziening omtrent de curriculumwijziging (uiteindelijk overzichtelijk, doch veel te laat, waardoor de studieplanning in de knoop raakte), en de manier waarop men de inschrijving van de onderwerpen van de bachelorscripties had geregeld (ook iets nieuws n.a.v. de curriculumwijziging). Uiteindelijk kon slechts een handjevol gelukkigen over hun onderwerp naar keuze schrijven, terwijl de rest werd ingeloot in restonderwerpen. De inschrijving verliep rampzalig en chaotisch en dit was zeker te voorkomen. Als je weet dat er zóveel studenten vrijwel allemaal tegelijk bij de inschrijving aanwezig zouden zijn (want wie het eerst komt, wie het eerst maalt), dan zet je niet slechts 5 man neer om die inschrijvingen te reguleren.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, nauwkeurig, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Beheersing Engelse taal, omdat veel (mijns inziens) overbodige teksten in het Engels worden aangeboden. Gedisciplineerd en gemotiveerd omdat de motivatie soms in je schoenen zakt na de zoveelste failure van de VU in het onderwijsaanbod, nauwkeurig omdat het nieuwe vakken zijn waarvan zelfs de docenten aan het begin van de cursus nog niet eens weten hoe het vak getentamineerd zullen worden; dan kun je maar beter nauwkeurig te werk gaan omdat je niet weet wat je kan verwachten. En zelfstandig omdat je op medewerking van medestudenten niet hoeft te rekenen, als je een keer een college heb gemist en daarom om geluidsopnames vraagt. De concurrentie neemt, met het oog op de steeds krapper wordende arbeidsmarkt, schrikbarend toe in het masterjaar.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Rechtsgeleerdheid en/of de Vrije Universiteit Amsterdam?

Het enige positieve aan de VU, wat gelijk ook een negatieve is, is dat zij niet aan cijferinflatie doet zoals de UvA. Op de UvA kun je met gemak cum laude afstuderen: waar zij een 8 geven voor een tentamen, wordt op de VU gewaardeerd met een 7. Dit geldt zeker niet alleen bij de rechtenstudie. De keerzijde hiervan is dat bedrijven niet bekend zijn met deze cijferinflatie. Zij zien een cumlaude student van de UvA en een student van de VU met een 7 als gemiddelde aan hun tafel, en denken aan de cijfers te kunnen zien wie er beter heeft gepresteerd. Ik vind dit een zeer, zeer oneerlijke praktijk.

De VU zou nog eens heel goed moeten kijken naar haar eigen slagingspercentages in verhouding tot andere universiteiten. Het argument dat de kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd moet blijven en daardoor niet omlaag mag gaan ten behoeve van het slagingspercentage, zou heroverwogen moeten worden in de zin dat de kwaliteit dan ook écht van (een voor buiten kenbaar) hoog niveau moet zijn. Want alleen dan kun je met dit argument wegkomen. De vakken die erbij zijn gekomen naar aanleiding van de curriculumwijzigingen laten vooralsnog iets heel anders zien, dan waar de VU ogenschijnlijk voor staat.

- Verberg volledige review

Lisa Fung Gehele opleiding | | ...

De VU zou nog eens heel goed moeten kijken naar haar eigen slagingspercentages in verhouding tot andere universiteiten

+ Toon volledige review

Lisa Fung Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Vrije Universiteit Amsterdam

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam en lees de reviews van studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Vrije Universiteit Amsterdam