Reviews over de Master Recht en onderneming bij Universiteit Utrecht

Wil jij een Master Recht en onderneming volgen in Utrecht? Onderstaand vind je reviews over de master Recht en onderneming aan de Universiteit Utrecht. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Recht en onderneming en de Universiteit Utrecht in het algemeen.

Reviews over Recht en onderneming aan de Universiteit Utrecht

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Recht en onderneming

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Recht en onderneming volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Recht en onderneming aan de Universiteit Utrecht? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Recht en onderneming die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Leroy Pinas over Recht en onderneming aan de Universiteit Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Bachelor Rechtsgeleerdheid - Toga traject

Waar gaat je opleiding over?

Binnen deze masteropleiding heb ik gekozen voor het arbeidsrechtelijk traject. Derhalve heb ik voor het overgrote deel vakken die zich concentreren op het arbeidsrecht. Hierbij leer ik, waar je rekening mee moet houden bij reorganisaties binnen ontslagen. Daarnaast houden wij ons bezig met de gevolgen van ontslagen en het beƫindigen van overeenkomsten. Daarnaast bevind zich ook een onderdeel in de master dat zich richt op de sociale zekerheid. Hoe stel je vast of iemand arbeidsongeschikt is, wat mag verwacht worden van werknemer/werkgever op het moment dat werknemer zijn arbeid niet kan uitoefenen. Het ondernemingsrecht valt uiteraard ook binnen deze master. Daar leer je globaal de structuur binnen onderneming, een gedeelte over medenzeggenschap en de aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Deze opleiding komt overeen met hetgeen ik had verwacht. De master is pittiger dan de bachelor, maar dit maakt het ook uitdagender. Je krijgt beter inzicht op welke manier je leerstukken kunt toepassen op concrete gevallen in de actualiteit.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Ten aanzien van de faciliteiten kan ik meedelen dat er verschillende studieruimtes beschikbaar zijn. Allemaal bevinden deze zich in de binnenstad vlakbij de collegezalen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

Over het niveau kan ik zeggen hoog, een medestudenten volgt een 2e bijna zelfde master op de UVA, van haar hoor ik dat het niveau bij ons aanzienlijk hoger ligt.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Er komt veel aan op zelfstudie binnen deze master. Soms is het zo dat je zelf binnen de jurisprudentie en wetenschappelijke tijdschriften naar oplossingen moet zoeken. Niet alles staat in het boek beschreven. Daarnaast is het belangrijk het wetboek nauwkeurig te kunnen lezen en begrijpen. Dit maakt het studeren gemakkelijk. Indien je dit niet beheerst zul door het grote arsenaal aan wetten door de bomen het bos niet meer kunnen zien.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Recht en onderneming en/of de Universiteit Utrecht?

Positieve punten zijn de werkgroep bestaande uit een student of 20. De interactie onderling en discussies maken het studeren aantrekkelijker en werken motiverend. Het negatieve aan deze opleiding is de inflexibiliteit. Binnen de master Recht en Onderneming heb je een drietal trajecten: Arbeid en Sociaal beleid, Markt en Toezicht, commerciƫle transacties. Markt en Toezicht is redelijk overkoepelend en voor velen interessant. Ik ken mensen die arbeidsrecht hebben gekozen en toch een scriptie willen schrijven over Markt en Toezicht. Dit wordt dan niet toegestaan, terwijl de master als geheel Recht & Onderneming is en blijft.

- Verberg volledige review

Leroy Pinas Gehele opleiding | | ...

een medestudenten volgt een 2e bijna zelfde master op de UVA, van haar hoor ik dat het niveau bij ons aanzienlijk hoger ligt

+ Toon volledige review

Leroy Pinas Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Universiteit Utrecht

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit Utrecht in Utrecht en lees de reviews van studenten van de Universiteit Utrecht.

Universiteit Utrecht