Reviews over de Master Recht en ICT bij Rijksuniversiteit Groningen

Wil jij een Master Recht en ICT volgen in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de master Recht en ICT aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Recht en ICT en de Rijksuniversiteit Groningen in het algemeen.

Reviews over Recht en ICT aan de Rijksuniversiteit Groningen

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Recht en ICT

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Recht en ICT volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Recht en ICT aan de Rijksuniversiteit Groningen? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Recht en ICT die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Alex Rothuis over Recht en ICT aan de Rijksuniversiteit Groningen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding Recht & ICT is vergelijkbaar met de opleiding Rechtsgeleerdheid: je krijgt een sterke juridische basis met civiel effect (dat betekent dat je ermee de advocatuur of rechterlijke macht in kan). Bij Recht & ICT zijn er aanvullende vakken die te maken hebben met ICT. Zo heb je vakken die gaan over de werking van het recht met betrekking tot bijvoorbeeld het internet (wanneer mag je iets downloaden? kan je zomaar alles zeggen op internet? hoe werkt een koop via internet), maar ook een enkel vak dat gaat over de inzet van ICT ten behoeve van de rechtspraktijk.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding komt grotendeels overeen met mijn verwachtingen: het is vooral een juridische opleiding. Er wordt nauwelijks aandacht besteed aan de technische aspecten van de ICT. Je hoeft dus geen verstand te hebben van techniek.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Groningen is een geweldige studentenstad met een hoop studentenverenigingen, uitgaansgelegenheden en winkels. De sfeer is er gemoedelijk en het voelt niet aan als een drukke stad. Ook de huurprijzen zijn niet verkeerd, in vergelijking met bijvoorbeeld de randstad. Rechtenvakken worden in Zernike, het Academiegebouw, de Turftorenstraat, het Harmoniecomplex en in het eerste jaar in de Pathébioscoop gegeven. Je krijgt dus veel te zien van de stad.
De faciliteiten van de universiteit zijn wat je kan verwachten: er is een universitaire bibliotheek, een juridische bibliotheek, kantines en computerruimten.
De organisatie van de universiteit is wel oké. Het is echter niet altijd duidelijk waar je naartoe moet met welk probleem (faculteit, universiteit, DUO?).

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

De opleiding bereidt je voor op een juridische carrière. Het is dan ook praktijkgericht. Dat is niet gek, want er is in de advocatuur redelijk veel vraag naar juristen met een specialisatie in informaticarecht. De opmerking kan aangemerkt worden als van hoog niveau: er zijn dingen die je uit het hoofd moet leren, maar er zijn andere dingen die je uitgebreid moet bestuderen om er goed in te worden.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, gedisciplineerd, gemotiveerd, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

In het eerste jaar moet je de basis leggen. Wanneer je gedisciplineerd en gemotiveerd bent, zal je daarin slagen. Na het eerste jaar moet je vooral zelfstandig kunnen blijven werken. Analytisch vermogen is vereist, omdat je goed de verschillen en overeenkomst tussen bepaalde feiten, rechtzaken en casusposities moet kunnen aanduiden.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Recht en ICT en/of de Rijksuniversiteit Groningen?

Recht & ICT is een kleine studie, wanneer men deze vergelijkt met Rechtsgeleerdheid. Dit betekent echter niet dat je niet in aanraking komt met studenten van Rechtsgeleerdheid; de studies vertonen immers veel overlap. Jammer aan de opleiding is dat door het de grote hoeveelheid niet al te persoonlijk is, maar dat is vaker zo op de universiteit. Dit is minder het geval in de werkgroepen en de specialistische vakken. Het positieve aan de opleiding is dat deze goed te combineren is met een andere rechtenopleiding (ook in de master), zodat je tot een veelzijdige jurist kan worden opgeleid. Een ander positief punt is dan ook dat de beroepsperspectieven goed zijn.

- Verberg volledige review

Alex Rothuis Gehele opleiding | | ...

Goed te combineren is met een andere rechtenopleiding

+ Toon volledige review

Alex Rothuis Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Rijksuniversiteit Groningen

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen en lees de reviews van studenten van de Rijksuniversiteit Groningen.

Rijksuniversiteit Groningen