Reviews over de Master Public Policy and Human Development bij Maastricht University

Wil jij een Master Public Policy and Human Development volgen in Maastricht? Onderstaand vind je reviews over de master Public Policy and Human Development aan de Maastricht University. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Public Policy and Human Development en de Maastricht University in het algemeen.

Reviews over Public Policy and Human Development aan de Maastricht University

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Public Policy and Human Development

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Public Policy and Human Development volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Public Policy and Human Development aan de Maastricht University? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Public Policy and Human Development die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Nicole over Public Policy and Human Development aan de Maastricht University Maastricht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

International Business

Waar gaat je opleiding over?

Je leert het opstellen en analyseren van overheidsbeleid (vooral internationaal). Veel is gericht op ontwikkelingshulp in de armere landen zelf. Dus werkt een subsidie beter dan BTW verlaging? Je moet dit ook kunnen berekenen, je zult veel moeten studeren als je niet veel statistiek gehad hebt. Verder kun je je in het tweede halfjaar specialiseren in bijv. Innovation, Migration, Trade Law of Sustainability.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, ik heb zelfs meer geleerd dan ik gedacht had. Het enige minpunt was het tempo van de stof. Voor mij lag het lager dan ik gewent was bij international business in Maastricht.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De universiteit ligt midden in het stadscentrum en de opleiding zelf heeft door de samenwerking met de VN ook een gebouw alleen voor de Public Policy studenten. Er was geen enkele keer uitval.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

Ontzettend veel gastcolleges van interessante sprekers. Ook de professoren zijn interdisciplinair en hebben veel kennis van het leven buiten de universiteit. Verder heeft Student Affairs veel persoonlijk contact met de studenten en voelt het als een kleine familie. Ook zijn alle studenten ontzettend open naar elkaar toe, vooral door de internationale sfeer en het hoge niveau.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het analytische gedeelte kan zeker niet worden genegeerd. Er komt veel statistiek aan te pas. Verder moet je goed met andere nationaliteiten kunnen samenwerken en zelfstandig zijn. Ook moet je niet schuw zijn, je MOET meedoen aan discussies. Er hangt een goede sfeer dus dit is niet moeilijk, maar je kunt niet passief zijn in deze opleiding.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Public Policy and Human Development en/of de Maastricht University Maastricht?

Het goede zijn de mensen en de sfeer. Je werkt in kleine groepen en leert veel, ook van je medestudenten, die van veel verschillende achtergronden komen en veel kennis te delen hebben. Je leert economie, statistiek maar ook politiek. Minder is dat het iets langzamer gaat dan bij bijv. bedrijfskunde. Het tempo ligt lager en het gaat niet altijd om effectiviteit.

- Verberg volledige review

Nicole (23) uit Groningen Gehele opleiding | | VWO - Economie & Maatschappij

Ik heb zelfs meer geleerd dan ik gedacht had. Het enige minpunt was het tempo van de stof. Voor mij lag het lager dan ik gewent was bij international business in Maastricht...

+ Toon volledige review

Nicole (23) uit Groningen Gehele opleiding | | VWO - Economie & Maatschappij

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Maastricht University

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit Maastricht in Maastricht en lees de reviews van studenten van de Universiteit Maastricht.

Maastricht University