WO Master Psychology - Reviews en Ervaringen

De master Psychology is een van de populairste masters van ons land met ongeveer 4000 studenten. Vaak heet de master Psychology maar sommige universiteiten gebruiken de Nederlandse naam Psychologie.

Deze eenjarige master verdiept zich, uiteraard, in de Psychologie. Naar het doen van onderzoek en en schrijven van een scriptie kom je vaak ook in aanraking met de praktijk door het lopen van een stage. Je kunt kiezen uit verschillende afstudeerrichtingen zoals kinderpsychologie, klinische neuropsychologie en arbeids- en organisatiepsychologie.

Na je afstuderen kun je veel kanten op. Je kunt bijvoorbeeld aan het werk in een ziekenhuis, in de hulpverlening of een instelling. Ook kun je terecht in het bedrijfsleven of als consultant of adviseur. De titel die je mag voeren heet Master of Science in Psychology.

Bekijk hieronder de verschillende universiteiten die een master Psychology aanbieden. Lees de ervaringen van studenten Psychology en gebruik deze informatie bij je studiekeuze. Volg je zelf de master Psychology? Review dan je opleiding!