Reviews over de Master Pedagogische Wetenschappen bij Universiteit Utrecht

Wil jij een Master Pedagogische Wetenschappen volgen in Utrecht? Onderstaand vind je reviews over de master Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Pedagogische Wetenschappen en de Universiteit Utrecht in het algemeen.

Reviews over Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Pedagogische Wetenschappen

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Pedagogische Wetenschappen volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Pedagogische Wetenschappen die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Astrid over Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Bachelor Pedagogische Wetenschappen.

Waar gaat je opleiding over?

In de opleiding krijg je informatie over het werkveld waarin je stage loopt. Het nadeel hiervan is, als ik later in de jeugdzorg wil werken en nu de master leerlingenzorg (LLZ) volg, dat ik geen informatie heb meegekregen van jeugdzorg/gehandicaptenzorg/FOO. Dus, dat is wel een nadeel, gelukkig ga ik wel de LLZ in, dus is het voor mij geen punt. Als je in de bachelor de minor leerproblemen heb gevolgd en in de LLZ vakken krijgt, leer je eigenlijk niets nieuws, het is een herhaling van de stof. Wel leer je iets nieuws, dat je jeugdrecht krijgt en in de keuzevakken zit Systemische Ouderbegeleiding (voor alle werkveld richtingen geldt dit!). In deze vakken heb ik een hoop nieuws geleerd.
De master zit behoorlijk vol, je schrijft tegelijkertijd je scriptie, je volgt de vakken én je hebt je stage en de casussen die je moet schrijven voor je NVO basis-diagnostiek aantekening. Als je het moeilijk vindt om te plannen en het niet erg vindt om vertraging op te lopen, zou ik je aanraden om eerst je stage en de vakken te volgen en een half jaar uit te lopen om je scriptie te gaan schrijven. Of in februari te starten, dan heb je een half jaar stage en een half jaar scriptie. Nadeel hiervan is, dat je in een half jaar een jaar stage moet stoppen en dus 4 dagen in de week stage loopt. Mijn ervaring is, dat ik mijn belevenissen/ervaringen even moest laten bezinken en dit tijd te gunnen om mezelf verder te ontwikkelen. Als je snel alles oppikt vanuit je omgeving, is dit een aanrader.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik had verwacht dat de master veel tijd zou kosten, je het niet kado krijgt en dat je veel nieuws leert in de vakken. Aan de eerste twee verwachtingen voldoet de master, je bent elke dag wel bezig doordeweeks. In het weekend probeer ik niks te doen, maar dat lukt ook niet altijd. Het laatste, veel nieuws leren is niet helemaal aan voldaan, omdat ik de minor leerproblemen had gevolgd in de bachelor en dus veel leerstof overeenkwam met de minor. In de minor ging je er zelfs meer gedetailleerd op de stof in dan in de master. Wel heb ik nieuws geleerd over jeugdrecht en over ouderbegeleiding, helaas is er maar een beperkt aantal uur voor dit in de master en alle contact uren worden zoveel mogelijk in elkaar gepropt.
Wel vind ik het fijn, dat er ruimte is om deadlines te verschuiven voor je casus bijvoorbeeld. In het werkveld leerlingenzorg zijn er deadlines wanneer je de casussen in moet leveren, dat geeft een soort houvast. Voor zover ik weet, hebben studenten in andere werkvelden geen deadlines voor de casussen, waardoor zij nu (over de helft van het jaar) stress ervaren omdat zij ze bijvoorbeeld allemaal nog moeten schrijven.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De organisatie van de universiteit op zich, is goed. De organisatie van de master vind ik rommelig en ongestructureerd. Er zijn zoveel onduidelijkheden en iedere docent beloopt zijn of haar eigen pad. Dat vind ik heel erg vervelend. Wel leer je hierdoor zoveel op persoonlijk gebied, hoe je hiermee om moet gaan en dat je zelf ook je eigen plan moet trekken.
De faciliteiten zijn perfect, de universiteit biedt zoveel mogelijkheden. Het enige nadeel, is dat als je op de uithof zit, je ver moet reizen. Anderzijds is de uithof hartstikke goed bereikbaar en is het een mooi, groot complex waar ook winkeltjes te vinden zijn (supermarkt, studystore, restaurants, hema en nog een tabakwinkeltje).

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

De aansluiting op de bacheloropleiding is uitstekend, anderzijds is er ook veel herhaling voor als jij je meer hebt verdiept in andere literatuur/vakken dan de reguliere student. De master is ook gericht op premasters/studenten van andere universiteiten, zodat ieder mee kan komen met de master. Voor degene die de reguliere bachelor heeft gevolgd, kan dit minder uitdagend zijn.
De docenten hebben duidelijke expertise. Sommige hebben alleen ervaring in de wetenschap en soms in de praktijk, en de meesten hebben zowel wetenschappelijke achtergrond en veel praktijkervaring, waardoor zij veel koppelingen maken met de praktijk. Dit is zo leerzaam! De coördinatie van de master vind ik minder goed, omdat de organisatie van de master nogal rommelig is. Maar de ondersteunende organen (studiepunt/studieadviseur e.d.) die kunnen jou zo goed helpen, zij staan altijd open voor een gesprek. Daarnaast kan je bij MTS-studenten terecht als je moeite hebt met statistiek voor in je scriptie. Dat is erg fijn om te weten denk ik.
De colleges worden in de master duidelijk gestructureerd, het is duidelijk wat er van je wordt verwacht en de colleges zijn ook heel praktijk gericht en gericht op de diagnostiek en behandeling. In het werkveld leerlingenzorg krijg je bijvoorbeeld per stoornis (die het meeste voor komt) een vast patroon: de diagnostische cyclus. Erg prettig ook om te leren.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Aansluiting kunnen krijgen met kinderen en inspelen op de behoeften van kinderen voor in de stage.

Geen 8-17u mentaliteit.analytisch, creatief, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, ondernemend, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig,

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat deze vaardigheden passen in het vak orthopedagogiek. Vooral het laatste wat ik zelf heb ingevuld is van belang. Je bent er in het belang van het kind en je wilt dat dit kind in deze omgeving het beste gaat functioneren en niet dat jij zoveel mogelijk geld kan verdienen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Pedagogische Wetenschappen en/of de Universiteit Utrecht?

Positief aan de universiteit is dat het op een groot mooi complex zit, er een zeer goede sfeer hangt, de universiteit een hoop mogelijkheden biedt aan opleidingen en kansen en diverse docenten met verschillende expertise.
Verbeterpunten voor de universiteit zijn: meer studeerplekken, maatregelen treffen tijdens tentamenweken, meer uitdaging bieden voor studenten die al minors hebben gevolgd voor die masteropleiding, de master 1,5 jaar laten duren zodat de werkdruk verspreid wordt, betere beschikbaarheid van de testmaterialen uit de testotheek. Het komt regelmatig voor dat op momenten waarop iedereen iets nodig heeft, maar 1 iemand achter de balie staat en alles is uitverkocht. Sommige handleidingen staan 18 mensen voor jou op de wachtlijst.

- Verberg volledige review

Astrid (22) uit Dordrecht Gehele opleiding | | VWO - Economie & Maatschappij

Stel Astrid een vraag!

Sommige docenten hebben alleen ervaring in de wetenschap en soms in de praktijk, en de meesten hebben zowel wetenschappelijke achtergrond en veel praktijkervaring, waardoor zij veel koppelingen maken met de praktijk. Dit is zo leerzaam!...

+ Toon volledige review

Astrid (22) uit Dordrecht Gehele opleiding | | VWO - Economie & Maatschappij

Stel Astrid een vraag!

Review van Maren over Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Pedagogische Wetenschappen

Waar gaat je opleiding over?

Momenteel doe ik de master Orthopedagogiek en ik heb gekozen voor het werkveld jeugdzorg. Er zijn verschillende richtingen binnen deze master maar het werkveld jeugdzorg is het meest algemeen. Het werkveld is erg veelzijdig. Er zijn colleges over het werkveld zelf, jeugdrecht, effectieve interventies, ouderbegeleiding en ga zo maar door. Het is een goede verbreding. Echter ben ik er nog niet zeker van of de vakken erg verdiepend zijn. Sommige onderwerpen worden in grote lijnen besproken, en er wordt dus niet heel diep op in gegaan.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding komt zeker overeen met mijn verwachtingen aangezien er een goede koppeling gemaakt wordt met de praktijk. Tijdens de bacheloropleiding was het heel theoretisch. De masteropleiding kent naast de theorie (waar veel praktijkvoorbeelden worden gegeven) ook een masterstage, iets wat in mijn ogen erg leerzaam is. De thesis die je ernaast moet schrijven had ik echter moeilijker ingeschat. Ik merk nu op dat deze eigenlijk vergelijkbaar is met de bachelorthesis. In eerste instantie zag ik daar dus erg tegen op maar dit valt dus erg mee.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De locatie valt mij tegen omdat ik op de Uithof zit. Er zijn enkele studies die in de binnenstad worden gegeven. Daarentegen vind ik de faciliteiten op de Uithof wel uitstekend, alles is nieuw en goed georganiseerd.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

De sfeer op de studie is erg gemoedelijk, ondanks dat het een vrij grote opleiding is, is er genoeg persoonlijk contact met en tussen de studenten. Tijdens colleges is er genoeg gelegenheid om vragen te stellen.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het is een universitaire studie, dat houdt in dat je zelfstandig te werk moet kunnen gaan. Motivatie kan ook nooit ontbreken bij een studie. Verder is veel literatuur in het Engels. Echter zijn er veel samenvattingen te vinden in het Nederlands.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Pedagogische Wetenschappen en/of de Universiteit Utrecht?

De positieve punten van mijn opleiding is ondanks dat het een grote opleiding is, er genoeg persoonlijk contact mogelijk is. Een negatief punt is de locatie. De uithof ligt echt buiten het gezellige centrum van Utrecht.

- Verberg volledige review

Maren (21) uit Utrecht Gehele opleiding | | ...

De positieve punten van mijn opleiding is ondanks dat het een grote opleiding is, er genoeg persoonlijk contact mogelijk is...

+ Toon volledige review

Maren (21) uit Utrecht Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Universiteit Utrecht

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit Utrecht in Utrecht en lees de reviews van studenten van de Universiteit Utrecht.

Universiteit Utrecht