Reviews over de Master Neerlandistiek bij Rijksuniversiteit Groningen

Wil jij een Master Neerlandistiek volgen in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de master Neerlandistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Neerlandistiek en de Rijksuniversiteit Groningen in het algemeen.

Reviews over Neerlandistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Neerlandistiek

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Neerlandistiek volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Neerlandistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Neerlandistiek die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Mirjam over Neerlandistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Nederlandse Taal en Cultuur

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding met specialisatie Moderne Letterkunde gaat primair over de commercialisering van het boekenvak, waarbinnen o.a. vakken aan de orde komen als 'Literaire Instituties', 'Schrijfadvisering en Tekstredactie' en 'Nederlands in de maatschappij'. Vooral deze laatste twee heb ik als bijzonder nuttig ervaren, omdat ze tijdens mijn stage direct toepasbaar waren in de praktijk.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, dat kwam geheel overeen. Ik had mij goed laten voorlichten tijdens de voorlichtingsavond 'Master your talent', en dat heeft zijn vruchten afgeworpen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De locatie van mijn faculteit is perfect: geheel in het centrum, dus voor alle studenten prima te bereizen. De faciliteiten van de universiteit zijn ook goed: het restaurant is prima en er zijn voldoende toiletten. Ook op de organisatie heb ik niets aan te merken, maar dat kan ik uiteraard alleen beoordelen voor wat mijn studie betreft. Daarbinnen is alles bijzonder goed geregeld.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

De aansluiting van de bacheloropleiding op de masteropleiding was enorm goed. De lat werd wel een stuk hoger gelegd, maar niet op een manier dat het niet meer behapbaar was. Studiestof die we geleerd hadden tijdens de bachelor werd ook regelmatig weer aangehaald tijdens de masteropleiding. Dat was prettig voor de herhaling, maar ook voor het inzicht dat je die stof niet voor niets geleerd had.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, gemotiveerd, nauwkeurig, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Om de masterstudie Neerlandistiek af te ronden dien je een gemotiveerde student te zijn: de vakken zijn niet gemakkelijk, en het is best veel studiestof. Om die reden dien je ook gedisciplineerd te zijn en zelfstandig te kunnen werken. Vaak moet je bijvoorbeeld papers schrijven in je vrije tijd. Tevens is stressbestendigheid en nauwkeurigheid een kwaliteit die van belang is wanneer je terecht wilt komen in werkvelden als Onderwijs of de Uitgeverij.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Neerlandistiek en/of de Rijksuniversiteit Groningen?

Positieve punten van mijn opleiding zijn dat het een brede studie is waarmee je in verschillende werkvelden terecht kunt komen. Denk bijvoorbeeld aan het onderwijs, pr/communicatiemedewerker, of redacteur binnen een uitgeverij. Een minder goed punt aan de opleiding hangt daarmee samen: niet alle vakken sluiten daarop aan.

- Verberg volledige review

Mirjam (22) uit Groningen Gehele opleiding | | ...

Stel Mirjam een vraag!

De aansluiting van de bacheloropleiding op de masteropleiding was enorm goed. De lat werd wel een stuk hoger gelegd, maar niet op een manier dat het niet meer behapbaar was...

+ Toon volledige review

Mirjam (22) uit Groningen Gehele opleiding | | ...

Stel Mirjam een vraag!

Review van Timna over Neerlandistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

De studierichting waar ik een review over wil geven is

Neerlandistiek, Historische Letterkunde

Waar gaat deze studierichting over?

De studierichting Historische Letterkunde richt zich op de studie naar literatuur van de Middeleeuwen en de Vroegmoderne tijd. Daarnaast is de richting ook maatschappijgericht. Je krijgt naast onderzoeks- en verdiepingsvakken gericht op de specialisatie ook een vak Nederlands in de Maatschappij en een vak Schrijfadvisering en Schrijfcoaching. Voor je masterscriptie kies je een onderwerp dat aansluit bij de richting Historische Letterkunde. Er is de mogelijkheid om een stage te lopen voor 10 punten, maar dit hoeft niet. Je kunt er ook voor kiezen om die 10 studiepunten in te vullen met zelfstudie of congresbezoek.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had?

Mijn verwachtingen van de master zijn uitgekomen. Ik wilde graag dieper ingaan op historische literatuur door zelf onderzoek te doen.
De onderzoeksvakken van de master zijn daar erg geschikt voor gebleken. Daarnaast doe je natuurlijk ervaring op bij het schrijven van je scriptie.
Daarnaast ben ik erg blij dat er ook maatschappijgerichte vakken in de master zitten. Met deze vakken krijg je een beter beeld van het werk dat je later zou kunnen doen (mocht je niet het onderzoek in willen) en krijg je alvast een beetje ervaring met de praktijk.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Wat is je mening over (de kwaliteit van) :

De colleges van je studierichting?

De docenten van je studierichting?

De aansluiting van deze studierichting op je opleiding?

Het niveau van deze studierichting?

De colleges zijn goed en de docenten kundig. Er is ruimte voor het stellen van vragen en er is ook veel ruimte voor zelfstudie.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Er wordt van je verwacht dat je zelfstandig onderzoek kan doen. Je krijgt hierbij natuurlijk begeleiding, maar je moet daarvoor wel gedisciplineerd en nauwkeurig kunnen werken. Daarnaast moet je bij twee vakken een presentatie houden, enige ervaring in presenteren is dan niet weg.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

Positieve punten:
- goede begeleiding
- combinatie van onderzoek en maatschappij
- voorbereiding op de arbeidsmarkt

Negatief:
- master van 60 punten, wat mij betreft zou de studie wel uitgebreid mogen worden naar 90 punten.
- stage is niet verplicht, ik zou dat wel aanraden.

- Verberg volledige review

Timna Studierichting | | ...

Mijn verwachtingen van de master zijn uitgekomen. Ik wilde graag dieper ingaan op historische literatuur door zelf onderzoek te doen...

+ Toon volledige review

Timna Studierichting | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Rijksuniversiteit Groningen

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen en lees de reviews van studenten van de Rijksuniversiteit Groningen.

Rijksuniversiteit Groningen