Reviews over de Master Molecular Life Sciences bij Radboud Universiteit Nijmegen

Wil jij een Master Molecular Life Sciences volgen in Nijmegen? Onderstaand vind je reviews over de master Molecular Life Sciences aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Molecular Life Sciences en de Radboud Universiteit Nijmegen in het algemeen.

Reviews over Molecular Life Sciences aan de Radboud Universiteit Nijmegen

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Molecular Life Sciences

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Molecular Life Sciences volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Molecular Life Sciences aan de Radboud Universiteit Nijmegen? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Molecular Life Sciences die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Rob Vogels over Molecular Life Sciences aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Moleculaire Levenswetenschappen (MLW)

Waar gaat je opleiding over?

Tijdens de opleiding MLW ervaar je de beta-wetenschappen op minuscule (moleculaire) schaal. Met deze brede studie kun je je tijdens en na de bachelor specialiseren in Biologie, Chemie, Informatica en Fysica.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, de studie is breed, je leert erg veel over alle beta-wetenschappen en kan de brede kennis toepassen op specifieke onderwerpen. Er is genoeg ruimte om een eigen richting te kiezen maar altijd op moleculair niveau te blijven werken.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De faculteit voor natuurwetenschappen, wiskunde en informatica (FNWI) ligt op een sublieme locatie in een groen gebied, dichtbij het Radboud ziekenhuis. Samenwerking met het ziekenhuis is hierdoor erg makkelijk, bijvoorbeeld als je de biologische richting in gaat. De faculteit is erg makkelijk te bereiken met openbaar vervoer, en ziet er verzorgd uit.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

De Radboud Universiteit heeft een vriendelijke en aanmoedigende wetenschappelijke sfeer. Je kunt er zowel serieus werken als plezier hebben, en je kunt er vele vrienden maken.
De colleges binnen MLW zijn vaak van hoog niveau, hoewel er enkele colleges van mindere kwaliteit zijn. Deze zijn vaak door meerdere docenten gegeven, waarbij communicatie over de te geven stof verloren raakt. Er is echter heel veel keus in de te volgen onderwerpen, en erg veel docenten geven op een leuke manier college.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Met name gemotiveerde studenten die discipline hebben en stressbestendig zijn zullen geen moeite met deze studie hebben. Als junior wetenschapper moet je daarnaast zelfstandig kunnen werken, analytisch en creatief denken over problemen, en je gevonden data in het Engels kunnen presenteren voor anderen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Molecular Life Sciences en/of de Radboud Universiteit Nijmegen?

Positief: goede leeromgeving, student wordt als junior onderzoek beschouwd, kansrijke omgeving door de Radboud Universiteit, het Radboud Universitair Medisch Centrum en de vele kleine bedrijven die hiermee samenwerken.
Negatief: niet alle colleges en vakken zijn van hoge kwaliteit. Sommige colleges worden door meerdere docenten gegeven, waarbij communicatie onderling over de te geven stof soms ver te zoeken is.

- Verberg volledige review

Rob Vogels (24) uit Nijmegen Gehele opleiding | | ...

Stel Rob een vraag!

Met name gemotiveerde studenten die discipline hebben en stressbestendig zijn zullen geen moeite met deze studie hebben. Als junior wetenschapper moet je daarnaast zelfstandig kunnen werken, analytisch en creatief denken over problemen...

+ Toon volledige review

Rob Vogels (24) uit Nijmegen Gehele opleiding | | ...

Stel Rob een vraag!
Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Radboud Universiteit Nijmegen

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Radboud Universiteit Nijmegen in Nijmegen en lees de reviews van studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Radboud Universiteit Nijmegen

Vergelijkbare opleidingen