Reviews over de Master Medische Psychologie bij Tilburg University

Wil jij een Master Medische Psychologie volgen in Tilburg? Onderstaand vind je reviews over de master Medische Psychologie aan de Tilburg University. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Medische Psychologie en de Tilburg University in het algemeen.

Reviews over Medische Psychologie aan de Tilburg University

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Medische Psychologie

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Medische Psychologie volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Medische Psychologie aan de Tilburg University? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Medische Psychologie die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Iris over Medische Psychologie aan de Tilburg University Tilburg

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

UC Liberal Arts and Science

Waar gaat je opleiding over?

Psychologie gecombineerd met medicijnen. Naast gespreksvaardigheid en diagnostiek krijgen we het vak ziekteleer en volgend semester psychofarmacologie. Hierdoor wordt niet alleen het diagnostisch proces van psychologie, maar ook het medisch proces geleerd.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, de opleiding is redelijk medisch, waardoor we het proces leren waar een patiënt doorheen gaat en beter weten waarmee we een patiënt kunnen helpen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Universiteit Tilburg is goed bereikbaar met het openbaar vervoer doordat het een eigen station heeft. De faciliteiten zijn matig omdat de bibliotheek van de universiteit vaak vol zit en er geen plek meer is achter een computer. De organisatie is matig omdat veel dingen langzaam gaan en de studenten desk waar veel geregeld wordt erg slecht via telefoon bereikbaar is.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

Er zitten 30 tot 60 studenten in een les, waardoor veel mensen elkaar kennen en de sfeer goed is. De colleges zijn goed en over het algemeen overzichtelijk. De docenten wisselen veel doordat er veel gastcolleges zijn, maar er is niet teveel overlap en de colleges zijn duidelijk en goed. De ondersteunende organen reageren soms/vaak niet via mail en zijn dus slecht bereikbaar. Het niveau van de lessen en docenten is hoog. De aansluiting met mijn bachelor is over het algemeen goed, maar helaas mis ik vakken die ik bij mijn bachelor niet kon doen, maar die wel nuttig zijn bij deze opleiding.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Er zijn veel opdrachten die in teamverband gemaakt moeten worden. Daarom moeten studenten goed kunnen samenwerken en gemotiveerd zijn. Ook wordt van studenten verwacht dat ze thuis alles bijhouden. Door de vele contacturen (en bij veel studenten ook veel reisuren aangezien ze van Utrecht, Breda, Amsterdam, Nijmegen, etc. komen) moeten studenten goed zelfstandig kunnen werken om dat naast de studie bij te kunnen houden.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Medische Psychologie en/of de Tilburg University Tilburg?

Positief: het niveau van de lessen is goed. Klassen zijn niet al te groot, waardoor de sfeer erg goed is. De duur van de opleiding vergeleken met normale gezondheidspsychologie opleidingen vergroot de baankans en maakt de opleiding erg breed.
Negatief: de organisatie van de opleiding en universiteit is niet optimaal. Ook zijn de faciliteiten van de universiteit niet geweldig.

- Verberg volledige review

Iris (21) uit Utrecht Gehele opleiding | | ...

Het niveau van de opleiding is goed...

+ Toon volledige review

Iris (21) uit Utrecht Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Tilburg University

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit van Tilburg in Tilburg en lees de reviews van studenten van de Universiteit van Tilburg.

Tilburg University