Reviews over de Master Letterkunde bij Radboud Universiteit Nijmegen

Wil jij een Master Letterkunde volgen in Nijmegen? Onderstaand vind je reviews over de master Letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Letterkunde en de Radboud Universiteit Nijmegen in het algemeen.

Reviews over Letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Letterkunde

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Letterkunde volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Letterkunde die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Maud Van Loenen over Letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Ik heb eerst een bachelor Taal en Communicatie in Amsterdam gevolgd, aan de UvA, daarna een schakelprogramma Letteren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Waar gaat je opleiding over?

Mijn masteropleiding gaat over alle facetten die van belang zijn bij de totstandkoming van literatuur. Ik doe de variant 'Literair bedrijf' en deze is dus vooral gericht op de 'achterkant' van de literatuur. Waar worden boeken gemaakt? Wie bepaalt of ze goed genoeg zijn? Waarom komt het ene boek in de winkel te liggen en het andere niet? En wat betekent dat voor de maatschappij? Dat zijn vragen waar ik me mee bezig houd.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, deze master is precies naar verwachting. Ik wilde eigenlijk wel wat meer over de literatuur zelf leren, maar ik vond dat een opleiding die de achtergrond benadrukt in de toekomst misschien beter van pas zou komen, als ik zelf de arbeidsmarkt op ga.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Alle faciliteiten zijn aanwezig, er zijn veel computerplekken, veel toiletten, het gebouw zit logisch in elkaar, is goed bereikbaar met de pendeldienst vanaf het station, en de organisatie van de meeste vakken verloopt vlekkeloos. Het enige minpuntje vind ik persoonlijk het aanbod van broodjes ed. Er is altijd wel een keus uit warme maaltijden en snacks, en je kunt ook boterhammen kopen en smeren, maar het beleg is in het laatste geval belachelijk duur en er is weinig variatie in het aanbod. Alleen van de broodjes dus he, maar die zou ik nou juist graag wat beter zien. De rest van de faculteit lijkt er geen last van te hebben trouwens.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

Heb er weinig aan toe te voegen, het is gewoon allemaal goed geregeld. Op een enkele leraar na, zijn het allemaal vakidioten die met een geweldige passie over hun onderwerpen kunnen uitweiden, zonder daarbij de studenten uit het oog te verliezen. Ik heb er erg veel geleerd.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, gedisciplineerd, gemotiveerd, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet veel schrijven, over wat je gelezen hebt, over de stof, vooral essays. Hiervoor is inzicht, analytisch vermogen, creativiteit en discipline en motivatie denk ik onmisbaar.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Letterkunde en/of de Radboud Universiteit Nijmegen?

Ik ben zelf nooit gek geweest op het idee van veel dingen moeten schrijven, inleveren, dus zag vantevoren liever wat meer tentamens op het rooster dan essays, maar ben uiteindelijk erg blij dat ik het laatste heb gehad. Je leert er superveel van, en aangezien met een studie letteren, de kans groot is dat je een creatief beroep zoekt, kun je die oefening wel gebruiken. Bovendien maak je je de stof beter eigen door er zelf over te schrijven dan door er alleen over te leren. Wat stiekem ook wel lekker is, als je een keer niet de tijd hebt gehad om een boek helemaal uit te krijgen, kun je met een essay nog een beetje smokkelen en de nadruk leggen op het eerste deel, terwijl je met een tentamen keihard door de mand zou vallen.

- Verberg volledige review

Maud Van Loenen Gehele opleiding | | ...

Op een enkele leraar na, zijn het allemaal vakidioten die met een geweldige passie over hun onderwerpen kunnen uitweiden

+ Toon volledige review

Maud Van Loenen Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Radboud Universiteit Nijmegen

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Radboud Universiteit Nijmegen in Nijmegen en lees de reviews van studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Radboud Universiteit Nijmegen