Reviews over de Master Kunst- & cultuurwetenschappen bij Rijksuniversiteit Groningen

Wil jij een Master Kunst- & cultuurwetenschappen volgen in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de master Kunst- & cultuurwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Kunst- & cultuurwetenschappen en de Rijksuniversiteit Groningen in het algemeen.

Reviews over Kunst- & cultuurwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Kunst- & cultuurwetenschappen

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Kunst- & cultuurwetenschappen volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Kunst- & cultuurwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Kunst- & cultuurwetenschappen die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Hanne over Kunst- & cultuurwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Taal- en Cultuurstudies (UU)

Waar gaat je opleiding over?

Ik volgde de hoofdrichting Kunstbeleid en -management. Ik volgde vakken over (kunst)marketing, beleid in de cultuursector en over management in culturele organisaties. Deze vakken waren zowel theoretisch als praktisch gericht, wat ik erg prettig vond. Daarnaast moest elke student stage lopen, zo werd opgedane kennis in de praktijk gebracht.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, ik heb precies die dingen geleerd die ik hoopte te leren. Vooral de marketingvakken en de vakken over cultuurbeleid waren inhoudelijk erg goed.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Groningen is natuurlijk niet centraal gelegen, maar je hebt hier alles wat een student nodig heeft. Daarnaast zijn de gebouwen van Letteren allemaal in de (mooie) binnenstad.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

De opleiding is niet erg groot, dus je kent altijd mensen in je werkgroep. Dat maakt het meteen gezellig. Colleges zijn daarom ook niet massaal en je kunt discussiƫren met medestudenten.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

creatief, beheersing Engelse taal, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De opleiding wil in sterk gaan internationaliseren, beheersing van het Engels is daarom erg handig. Ook veel literatuur is in het Engels! Er wordt veel in groepen gewerkt, en presentaties horen daar vaak ook bij. Je moet ondernemend zijn omdat je vaak opdrachten moet uitvoeren waarvoor je mensen uit de culturele sector moet benaderen en daarvoor een creatieve vorm moet vinden.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Kunst- & cultuurwetenschappen en/of de Rijksuniversiteit Groningen?

Positief: combinatie van theorie en praktijkkennis, docenten met veel kennis en contacten in de culturele wereld, kleine groepen.
Negatief: onmogelijk om vakken van kunstgeschiedenis te volgen in je pakket, soms te weinig contacturen.

- Verberg volledige review

Hanne (24) uit Groningen Gehele opleiding | | ...

Stel Hanne een vraag!

Positief: combinatie van theorie en praktijkkennis, docenten met veel kennis en contacten in de culturele wereld, kleine groepen. Negatief: onmogelijk om vakken van kunstgeschiedenis te volgen in je pakket, soms te weinig contacturen...

+ Toon volledige review

Hanne (24) uit Groningen Gehele opleiding | | ...

Stel Hanne een vraag!
Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Rijksuniversiteit Groningen

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen en lees de reviews van studenten van de Rijksuniversiteit Groningen.

Rijksuniversiteit Groningen