Reviews over de Master Internationale betrekkingen bij Rijksuniversiteit Groningen

Wil jij een Master Internationale betrekkingen volgen in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de master Internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Internationale betrekkingen en de Rijksuniversiteit Groningen in het algemeen.

Reviews over Internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Internationale betrekkingen

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Internationale betrekkingen volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Internationale betrekkingen die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Merel Rumping over Internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2010

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Europese Studies + een jaar politicologie in Toulouse (Frankrijk)

Waar gaat je opleiding over?

de master bestudeert internationale, historische en politieke processen aan de hand van reeds bestaande theorien (denk aan realisme, liberalisme, Engelse School, etc) of perspectieven op de wereld. Het leuke is dat je deze theorien in de werkgroepen kunt koppelen aan hedendaagse internationale processen. Ik heb vanuit een 'ethisch perspectief' gekeken naar de relatie tussen de oorlog in de Democratische Republiek Congo en de (stijgende) verkoop van mobiele telefoontjes in het westen, vanwege de grondstof koltan die grotendeels uit Congo wordt gehaald.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

ja en nee.
ja omdat ik heel goed gecoacht ben tijdens het schrijven van mijn scriptie, en de vakken interessant vond.
nee omdat de manier van lesgeven ouderwets was. weinig link in de colleges met de praktijk (werkgroepen wel) ik vond het algemene college erg breed, meer voor een bachelor van toepassing.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Het ligt in het centrum, er is altijd voldoende ruimte in de bibliotheek en pc-ruimte en altijd hulp beschikbaar. (zeker vergeleken met de UvA, waar ik mijn BA heb behaald)

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

Docenten zijn goed, wel oud (niet heel modern: powerpoints / films etc. zou leuk zijn als aanvulling op de colleges, maar dat was er meer niet dan wel)

Colleges zijn vrij breed, al zou ik graag meer verdieping willen in het hoofdcollege, dit vond ik te breed. Werkcolleges zijn wel goed. Het niveau is goed, vrij hoog. er was ruimte voor presentaties van studenten. er werd best veel van je verwacht.

Ondersteunende orgaan is slecht. Met name de stage-balie.
Ik regelde zelf mijn stage aan de Nlse ambassade in Marokko. Toen gingen ze tegenstribbelen en werd mij verteld dat ik hen van te voren om hulp had moeten vragen. Mijn ervaring is dat ze nooit hulp bieden, en dat je zelf in een stagebak mag gaan zoeken. Ik vond dit belemmering van het nemen van initiatief en zelfredzaamheid.

Er vond bijna geen communicatie over beurzen plaats. Tip: Wees op tijd met regelen van een stage, doe dat direct in september, vraag die beurs aan, want dat moet je blijkbaar maanden van te voren doen (het lastige is alleen dat stageplekken dan vaak al een stagair hebben, nog niet willen nadenken over een stagiair voor over 6 maanden... dus nog niet op zoek zijn naar een stagair. hierbij vond ik totaal geen ondersteuning, sterker nog; alleen belemmering.

mijn stage-begeleider was trouwens helemaal top! super enthousiast en dat werkte motiverend.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Om aan het niveau te kunnen voldoen van werk/hoor colleges

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Internationale betrekkingen en/of de Rijksuniversiteit Groningen?

positief: het is een brede opleiding, je krijgt de kans een richting te kiezen, namelijk wil je veiligheid, integratie, global politics of internationale politieke economy bestuderen.

negatief: zie bovenstaand.(2 vragen terug)

- Verberg volledige review

Merel Rumping Gehele opleiding | | ...

Ondersteunende orgaan is slecht. Met name de stage-balie

+ Toon volledige review

Merel Rumping Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Rijksuniversiteit Groningen

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen en lees de reviews van studenten van de Rijksuniversiteit Groningen.

Rijksuniversiteit Groningen