Reviews over de Master Geschiedenis (research) bij Rijksuniversiteit Groningen

Wil jij een Master Geschiedenis (research) volgen in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de master Geschiedenis (research) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Geschiedenis (research) en de Rijksuniversiteit Groningen in het algemeen.

Reviews over Geschiedenis (research) aan de Rijksuniversiteit Groningen

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Geschiedenis (research)

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Geschiedenis (research) volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Geschiedenis (research) aan de Rijksuniversiteit Groningen? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Geschiedenis (research) die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Marit de Lange over Geschiedenis (research) aan de Rijksuniversiteit Groningen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Geschiedenis

Waar gaat je opleiding over?

Dit is een tweejarige researchmaster dus je volgt vakken om je onderzoeksvaardigheden te trainen (theorie, methodologie etc.). Deze vakken heb je vervolgens nodig als je op stage gaat waar je je onderzoeksvaardigheden in de praktijk gaat gebruiken. Daarnaast volg je net als in de maatschappelijke master onderzoekscollege's. Deze master richt zich op zowel geschiedenis als de internationale betrekkingen en in de vakken die specifiek gericht zijn op het trainen van onderzoeksvaardigheden leer je dus ook veel over beide vakgebieden. Heel handig voor historici die zich ook bezig houden met internationale betrekkingen en IB'ers die ook historisch onderzoek willen doen.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, de vakken die je onderzoeksvaardigheden trainen zijn vakken die studenten van de maatschappelijke master niet volgen. Ik heb de ervaring dat deze vakken mij echt tot een betere onderzoeker hebben gemaakt en daarom onderscheidt deze master zich dus duidelijk van de maatschappelijke master.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Geen

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

Geen

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Een groot deel van het programma is in het Engels omdat ook buitenlandse studenten worden aangenomen. Daarnaast is discipline en motivatie erg belangrijk omdat het niveau van de college's hoog zijn. Als bachelorstudent geschiedenis krijg je in deze master te maken met veel theorie, iets waaraan tijdens de bachelor nauwelijks aandacht wordt besteed. Bovendien is het een tweejarig programma en is er in het tweede jaar door de stage en scriptie veel minder contact met medestudenten. Sommigen ervaren dat als demotiverend.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Geschiedenis (research) en/of de Rijksuniversiteit Groningen?

Positief: trainen van onderzoeksvaardigheden, kwaliteit opleiding, goede docenten, kleine groepen, veel ruimte om je te ontplooien en te richten op hetgeen wat je interessant vindt.

Negatief: stage is verplicht en je moet er zelf een zoeken. In de praktijk blijkt dat een stageplek vinden waar je onderzoek kunt doen best lastig is. Veel studenten moeten tijdens hun stage ook stageopdrachten uitvoeren die weinig met onderzoek doen te maken hebben en moeten dus in hun vrije tijd papers schrijven.

- Verberg volledige review

Marit de Lange Gehele opleiding | | ...

In deze master krijg je te maken met veel theorie, iets waaraan tijdens de bachelor nauwelijks aandacht wordt besteed

+ Toon volledige review

Marit de Lange Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Rijksuniversiteit Groningen

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen en lees de reviews van studenten van de Rijksuniversiteit Groningen.

Rijksuniversiteit Groningen