Reviews over de Master Geschiedenis (research) bij Radboud Universiteit Nijmegen

Wil jij een Master Geschiedenis (research) volgen in Nijmegen? Onderstaand vind je reviews over de master Geschiedenis (research) aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Geschiedenis (research) en de Radboud Universiteit Nijmegen in het algemeen.

Reviews over Geschiedenis (research) aan de Radboud Universiteit Nijmegen

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Geschiedenis (research)

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Geschiedenis (research) volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Geschiedenis (research) aan de Radboud Universiteit Nijmegen? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Geschiedenis (research) die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Laurien over Geschiedenis (research) aan de Radboud Universiteit Nijmegen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Geschiedenis

Waar gaat je opleiding over?

De onderzoeksmaster historische wetenschappen gaat voornamelijk over vaardigheden aanleren waardoor je een betere onderzoeker wordt en, wanneer gewenst, gemakkelijker door kunt stromen naar een PhD positie. Het is tevens een interdisciplinaire master, omdat je de overkoepelende vakken (historiografie, onderzoekmethoden en technieken etc.) samen ket studenten van Letterkunde en Kunst & Visuele cultuur volgt. Naast de overkoepelende vakken volg je vakken die toegespitst zijn op je eigen vakgebied. In het tweede jaar heb je 22.5 studiepunten om zelf op te vullen met vakken, masterclasses, buitenland verblijven etc. om op die manier extra diepgang of juist verbreding toe te voegen aan je gekozen richting.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Enerzijds wel en anderzijds niet. Aan de ene kant wordt je klaargestoomd om als een goede onderzoeker door het leven te gaan. Aan de andere kant is er door het voorgaande minder ruimte voor je eigen specialisatie. Die zul je dan zelf moeten samenstellen. Daarnaast is het ook een opleiding waarbij je moet verwachten dat het eerste jaar best zwaar zal zijn.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Afgelopen jaar waren er veel zieke docenten, kan gebeuren, maar de organisatie was daardoor wel minder. Ik ga ervan uit dat, dat dit jaar beter zal zijn. Verder zijn de fasciliteiten erg goed.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

Soms was er wat overlap met vakken van de bachelor, maar dat is denk ik lastig te vermijden. De sfeer per klas zal ongetwijfeld per jaar verschillen, maar afgelopen jaar (2011-2012), was een fijne klas. Iedere student heeft een tutor waarmee de student dingen kan bespreken en waar nodig ondersteund wordt. Ook de kwaliteit per tutor kan verschillen, maar er zijn wel richtlijnen opgetekend waarin staan wat een student van een tutor mag verwachten. En dat is best aanzienlijk.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Er wordt vrij veel vam je gevraagd, wat ook logisch is, omdat deze opleiding je in principe klaarstoomd om later te kunnen promoveren (mits je een plek weet te bemachtigen, maar dat wordt vergemakkelijkt door afrondring van deze soort studies).

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Geschiedenis (research) en/of de Radboud Universiteit Nijmegen?

Positief: je leert op korte termijn zeer veel, op allerlei verschillende fromten en je wordt zeer uitgedaagd om buiten kaders te denken en interdisciplinair te werk te gaan. Minder positief vind ik soms te veel en soms te weinig overlap tussen de overkoepelende vakken. De organisatie mag ook beter.

- Verberg volledige review

Laurien Gehele opleiding | | ...

Iedere student heeft een tutor waarmee de student dingen kan bespreken en waar nodig ondersteund wordt

+ Toon volledige review

Laurien Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Radboud Universiteit Nijmegen

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Radboud Universiteit Nijmegen in Nijmegen en lees de reviews van studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Radboud Universiteit Nijmegen