Reviews over de Master Europese Studies bij Rijksuniversiteit Groningen

Wil jij een Master Europese Studies volgen in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de master Europese Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Europese Studies en de Rijksuniversiteit Groningen in het algemeen.

Reviews over Europese Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Europese Studies

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Europese Studies volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Europese Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Europese Studies die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Rosa over Europese Studies aan de Rijksuniversiteit Groningen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Romaanse Talen en Culturen

Waar gaat je opleiding over?

Europa wordt bestudeerd met nadruk op de cultuurgeschiedenis en de EU. Ander belangrijk onderdeel is de plaats van de EU in relatie tot de rest van de wereld leren plaatsen. Omdat er verscheidene partneruniversiteiten zijn met allen hun eigen focus (e.g. G√∂ttingen richt zich op Europa en de Arabisch wereld en Uppsala op Scandinavi√ę) kun je een beetje richting geven aan je eigen interesses.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, want de uitleg voorafgaand aan mijn inschrijving is heel helder, duidelijk en gestructureerd. Ik kwam daardoor niet voor verrassingen te staan.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Groningen zelf is niet het centraalste punt van Nederland, maar wel een heel gezellige stad. de Faculteit Letteren bevindt zich in het hartje van Groningen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

Kundige docenten van diverse disciplines, veel ondersteunende staf die je altijd te woord wil staan ter assistentie, brede studie voor meerdere disciplines en vanwege relatief vrije invulling kun je ervoor zorgen dat het goed aansluit op je bacheloropleiding en je eigen interesses.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Het is een veeleisende studie met veel opdrachten, dus je moet gedisciplineerd en stressbestendig zijn maar ook gemotiveerd om het tot een goed eind te brengen. De voertaal is Engels en een goede beheersing daarvan is noodzakelijk. Vanwege de vrije invulling wordt een zekere mate van zelfstandigheid verwacht en omdat er vaak presentaties moeten worden gedaan moet je sterk in je schoenen staan wat dat betreft.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Europese Studies en/of de Rijksuniversiteit Groningen?

Positief: zeer veel mogelijkheden, zoals verschillende semesters in het buitenland studeren (opleiding duurt twee jaar/120 ECTS), stage doen, veel praktische ervaring zoals presentaties
Negatief: Omdat het een interdisciplinaire studie betreft gaat het wellicht niet zo ver de diepte in als andere studies.

- Verberg volledige review

Rosa (24) uit Groningen Gehele opleiding | | ...

Het is een veeleisende studie met veel opdrachten, dus je moet gedisciplineerd en stressbestendig zijn maar ook gemotiveerd om het tot een goed eind te brengen. De voertaal is Engels en een goede beheersing daarvan is noodzakelijk...

+ Toon volledige review

Rosa (24) uit Groningen Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Rijksuniversiteit Groningen

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen en lees de reviews van studenten van de Rijksuniversiteit Groningen.

Rijksuniversiteit Groningen

Vergelijkbare opleidingen