Reviews over de Master Econometrics and Mathematical Economics bij Tilburg University

Wil jij een Master Econometrics and Mathematical Economics volgen in Tilburg? Onderstaand vind je reviews over de master Econometrics and Mathematical Economics aan de Tilburg University. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Econometrics and Mathematical Economics en de Tilburg University in het algemeen.

Reviews over Econometrics and Mathematical Economics aan de Tilburg University

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Econometrics and Mathematical Economics

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Econometrics and Mathematical Economics volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Econometrics and Mathematical Economics aan de Tilburg University? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Econometrics and Mathematical Economics die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Werner Liebregts over Econometrics and Mathematical Economics aan de Tilburg University Tilburg

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Om toegang te verkrijgen tot de master Econometrics and Mathematical Economics heb ik een premasterfase van een jaar doorlopen. Deze premaster bestond uit de tien kernvakken van de bachelor Econometrics and Operations Research. Eerder heb ik de bachelor Algemene Economie en de master Economics aan dezelfde Universiteit van Tilburg afgerond.

Waar gaat je opleiding over?

Kernvakken in de masteropleiding Econometrics and Mathematical Economics zijn Microeconometrics en Panel Data Analysis of Microeconomic Decisions. Deze vakken leren je methoden en technieken die je kunt toepassen op data tijdens het uitvoeren van (wetenschappelijk) onderzoe. Als gevolg van een clustersysteem kun je de masteropleiding ook aanvullen met vakken behorende tot een andere discipline binnen econometrie, zoals Operations Research and Management Science en Quantitative Finance and Actuarial Science.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De masteropleiding voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Vooraf hoopte ik een groot aantal technieken te leren die ik kan toepassen op zowel cross-sectie als panel data bij het uitvoeren van data-analyse. Ik kan nu stellen dat dit zeker het geval is geweest. Daarnaast heb ik nog middels andere vakken wat mee kunnen pikken van andere disciplines binnen econometrie.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De universiteit is erg goed bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer (onder meer een eigen treinstation 'Tilburg Universiteit') als met eigen vervoer. Er zijn ruim voldoende werkplekken, gratis Wi-Fi over de gehele campus en veel eetgelegenheden. Ik heb slechts eenmaal voor niets klaar gezeten voor een tentamen, omdat het juiste tentamen op dat moment niet voorhanden was. Dat is natuurlijk een enorme blunder in de organisatie, maar voor de rest heb ik louter goede ervaringen met de manier waarop alles is/wordt georganiseerd.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

De colleges worden verzorgd door docenten die goed staan aangeschreven. Zonder uitzondering waren de colleges goed voorbereid en boeiend om te volgen. Daarnaast hebben vrijwel alle docenten een uitstekende beheersing van de Engelse taal. Zoals gezegd volgde mijn masteropleiding op een premasteropleiding, die bestond uit tien kernvakken van de bacheloropleiding Econometrics and Operations Research. De aansluiting van de masteropleiding op deze premasteropleiding was prima, maar vakken binnen de premasteropleiding zelf sloten niet altijd goed aan. Zo heb ik een aantal vakken gevolgd, waarvan ik de voorkennis pas later in het collegejaar tot me kon nemen. Het betrof dan ook geen offciƫle premasteropleiding.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, nauwkeurig, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Een opleiding econometrie vergt veel discipline en nauwkeurigheid. Je krijgt te maken met een groot aantal methoden en technieken, waarbij de wijze van notatie van groot belang is. Daarnaast heb ik voor diverse vakken in groepsverband en in het Engels moeten presenteren.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Econometrics and Mathematical Economics en/of de Tilburg University Tilburg?

De Universiteit van Tilburg is modern met goede en ruim voldoende faciliteiten, goed bereikbaar en de campus is relatief compact. Organisatorisch is er vrijwel niets op aan te merken. Het onderwijs is bovendien van prima kwaliteit. De colleges van mijn masteropleiding werden gegeven voor een relatief kleine groep van studenten, waardoor direct contact met de docenten vaak goed mogelijk was. Als negatief punt zou ik de verdeling van de studiedruk willen noemen. Deze lag in mijn geval met name in het eerste semester.

- Verberg volledige review

Werner Liebregts Gehele opleiding | | ...

Zonder uitzondering waren de colleges goed voorbereid en boeiend om te volgen

+ Toon volledige review

Werner Liebregts Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Tilburg University

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit van Tilburg in Tilburg en lees de reviews van studenten van de Universiteit van Tilburg.

Tilburg University