Reviews over de Master Communicatie- & Informatiewetenschappen (research) bij Tilburg University

Wil jij een Master Communicatie- & Informatiewetenschappen (research) volgen in Tilburg? Onderstaand vind je reviews over de master Communicatie- & Informatiewetenschappen (research) aan de Tilburg University. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Communicatie- & Informatiewetenschappen (research) en de Tilburg University in het algemeen.

Reviews over Communicatie- & Informatiewetenschappen (research) aan de Tilburg University

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Communicatie- & Informatiewetenschappen (research)

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Communicatie- & Informatiewetenschappen (research) volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Communicatie- & Informatiewetenschappen (research) aan de Tilburg University? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Communicatie- & Informatiewetenschappen (research) die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Floor over Communicatie- & Informatiewetenschappen (research) aan de Tilburg University Tilburg

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Communicatie- en Informatiewetenschappen (richting: bedrijfscommunicatie en digitale media)

Waar gaat je opleiding over?

Deze Research Master heet officieel "Language & Communication". Het is een master waarvan de colleges plaatsvinden bij zowel de Universiteit van Tilburg als de Radboud Universiteit Nijmegen. Zoals de titel van de opleiding al zegt is de focus hier op taal en communicatie. De hoofdvakken spitsen zich toe tot de oorsprong van communicatie, syntax, morfologie en vooral op het stukje "taal". Er worden hier klassieke theorie├źn en teksten besproken betreft taal. Tijdens deze twee-jarige research master kun je nog een aantal keuzevakken kiezen. Verder ligt er vooral veel focus op onderzoek, onderzoeksvoorstellen en promoveren.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Zelf had ik verwacht dat de opleiding zich iets meer zou richten op het stukje 'communicatie'. Veel aandacht ging naar taal, syntax en morfologie etc., maar minder naar communicatie (digitaal, social media, bedrijven, organisaties). Dat viel voor mij tegen aangezien ik de richting Bedrijfscommunicatie en Digitale media gevolgd heb tijdens de bachelor. Dit heb ik samen met anderen ook kenbaar gemaakt en ze zouden hier voor de komende jaren iets mee gaan doen. Daarnaast ligt focus heel erg op promoveren. Ik wist voordat ik aan deze research master nog niet of dat iets was wat ik wilde gaan doen. Tijdens de opleiding ondervond ik dat promoveren niet voor mij was weggelegd. Jammer, dat dan de gehele studie daar wel nog zo de focus op lag. Wat meer aandacht voor alternatieven had ik zeker wel verwacht.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Je moest zowel naar Tilburg als Nijmegen voor de hoofdvakken. Dat was iets minder.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

Zoals ik al zei, miste ik het stukje communicatie in deze Research Master in Language and Communication. Vooral veel focus op de taal zelf, waardoor het voor mij persoonlijk iets minder aansloot.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Onmisbaar voor een goed verloop van deze master. Er wordt veel van je verwacht.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Communicatie- & Informatiewetenschappen (research) en/of de Tilburg University Tilburg?

Negatief: zeer weinig contact uren en puur focus op promoveren.
Positief: interessant, goede docenten, hoog niveau,

- Verberg volledige review

Floor (22) uit Weert Gehele opleiding | | ...

Stel Floor een vraag!

Zoals ik al zei, miste ik het stukje communicatie in deze Research Master in Language and Communication. Vooral veel focus op de taal zelf, waardoor het voor mij persoonlijk iets minder aansloot...

+ Toon volledige review

Floor (22) uit Weert Gehele opleiding | | ...

Stel Floor een vraag!
Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Tilburg University

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit van Tilburg in Tilburg en lees de reviews van studenten van de Universiteit van Tilburg.

Tilburg University