Reviews over de Master Chemische Wetenschappen bij Universiteit Utrecht

Wil jij een Master Chemische Wetenschappen volgen in Utrecht? Onderstaand vind je reviews over de master Chemische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Chemische Wetenschappen en de Universiteit Utrecht in het algemeen.

Reviews over Chemische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Chemische Wetenschappen

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Chemische Wetenschappen volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Chemische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Chemische Wetenschappen die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Gaia over Chemische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Scheikunde

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding Scheikunde, master Nanomaterials: Chemistry & Physics, gaat over scheikunde en de natuurkundige kant ervan. Je kunt verschillende vakken kiezen (er zijn ook verplichte vakken), je kunt zelf bepalen of je meer de scheikundige of natuurkundige kant opgaat. Ik koos voor wat meer scheikundige vakken. In de Bachelor moet je ook redelijk wat in het lab staan, dit was niet echt iets voor mij maar veel studenten vonden dit leuk. Ook zijn er projecten soms.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik had niet verwacht dat ik in het lab staan niet zo leuk zou vinden, al was het op de middelbare school niet mijn favoriet. Ook was studeren zwaarder dan ik me had voorgesteld, met veel contacturen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Utrecht ligt centraal en ik kon er goed heen gaan met het openbaar vervoer (trein en bus). Het was wel iedere keer een stuk reizen (ongeveer 2 uur van deur tot deur), maar het was te doen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

Ik heb veel steun gehad aan de studieadviseur. De colleges waren over het algemeen goed en de docenten vertelden op een interessante manier. Het Engels was niet altijd even goed maar vaak goed te volgen.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Ik denk dat deze kwaliteiten belangrijk zijn bij het goed kunnen afronden van de opleiding. Engelse taal is een 'must', alle colleges zijn in het Engels en ook al het studiemateriaal. Je moet ook gemotiveerd zijn, anders kom je er niet. Zelfstanding geldt met name voor het onderzoek wat je moet doen (masteronderzoek). Je moet ook af en toe een presentatie houden voor dit onderzoek. Analytisch denken helpt je om problemen op te lossen tav onderzoek maar ook bij bepaalde vakken.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Chemische Wetenschappen en/of de Universiteit Utrecht?

Positief is de kwaliteit van het onderwijs en de colleges, en ook de kwaliteit van de onderzoeksgroepen. Negatief is dat de studie wel zwaar is, je moet wel gemotiveerd zijn om te werken en het goed af te ronden.

- Verberg volledige review

Gaia (27) uit Helmond Gehele opleiding | | ...

Ik had niet verwacht dat ik in het lab staan niet zo leuk zou vinden, al was het op de middelbare school niet mijn favoriet. Ook was studeren zwaarder dan ik me had voorgesteld, met veel contacturen...

+ Toon volledige review

Gaia (27) uit Helmond Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Universiteit Utrecht

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit Utrecht in Utrecht en lees de reviews van studenten van de Universiteit Utrecht.

Universiteit Utrecht