Reviews over de Master Biomolecular Sciences bij Vrije Universiteit Amsterdam

Wil jij een Master Biomolecular Sciences volgen in Amsterdam? Onderstaand vind je reviews over de master Biomolecular Sciences aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Biomolecular Sciences en de Vrije Universiteit Amsterdam in het algemeen.

Reviews over Biomolecular Sciences aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Biomolecular Sciences

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Biomolecular Sciences volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Biomolecular Sciences aan de Vrije Universiteit Amsterdam? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Biomolecular Sciences die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Suraida Beijers over Biomolecular Sciences aan de Vrije Universiteit Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Biologie en medisch laboratoriumonderzoek aan de INHolland

Waar gaat je opleiding over?

Mijn opleiding richt zich tot het opleiden van onderzoekers: onderzoek naar kanker is een groot aspect in het onderzoeksveld.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Mijn opleiding komt overeen met mijn verwachtingen. Als onderzoeker wordt er veel meer van jezelf verwacht en dat is ook te merken op mijn opleiding. Als onderzoeker wordt er namelijk van jou verwacht dat je zelfstandig bent en op eigen benen kunt staan.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Ik woon in Hoorn en Amsterdam ligt dus op een mooie afstand. In totaal reis ik 1.5 uur per dag: 3 kwartier heen en 3 kwartier terug. Organisatie is wat minder: in één week tijd heb ik met boeken bestellen hun al op 2 fouten kunnen betrappen. Eén keer hadden ze mij een verkeerd boek gestuurd en één keer hadden ze een schoolboek van mij al 3 dagen bij de balie liggen, terwjil ze bleven volhouden dat het bij mij thuis was afgeleverd.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

Ik merk tot nu toe van de lesstof die wij hebben behandelt, dat ik driekwart al op mijn bachelor had gekregen. En wat mij opvalt is dat het op de VU veel duidelijker wordt uitgelegd dan op de INHolland.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat van een masterstudent veel meer van jezelf wordt verwacht dan van een bachelorstudent. Je moet heel veel zelf doen en dat vergt toch wat discipline en zelfstandigheid. Wat ook een groot verschil is, is dat de colleges op de universiteit in het Engels worden gegeven. Op het HBO werden alle colleges in het Nederlands gegeven. Het verstaan en beheersen van de Engelse taal is dan ook wel een pre.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Biomolecular Sciences en/of de Vrije Universiteit Amsterdam?

Ik kan hier nog niet echt een mening over geven, omdat ik pas net 3 weken bezig ben met mijn masteropleiding. Maar wat mij erg opvalt, is dat de kwaliteit van het lesgeven stukken hoger en stukken beter is dan op het HBO. Alles wordt duidelijk en helder uitgelegd en daar heb ik heel veel aan.

- Verberg volledige review

Suraida Beijers (21) uit HOORN NH Gehele opleiding | | ...

Wat mij opvalt is dat het op de VU veel duidelijker wordt uitgelegd dan op de INHolland...

+ Toon volledige review

Suraida Beijers (21) uit HOORN NH Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Vrije Universiteit Amsterdam

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Vrije Universiteit Amsterdam in Amsterdam en lees de reviews van studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Vrije Universiteit Amsterdam