Reviews over de Master Biomedical Sciences bij Transnationale Universiteit Limburg in Maastricht

Wil jij een Master Biomedical Sciences volgen in Maastricht? Onderstaand vind je reviews over de master Biomedical Sciences aan de Transnationale Universiteit Limburg in Maastricht. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Biomedical Sciences en de Transnationale Universiteit Limburg in het algemeen.

Reviews over Biomedical Sciences aan de Transnationale Universiteit Limburg

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Biomedical Sciences

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Biomedical Sciences volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Biomedical Sciences aan de Transnationale Universiteit Limburg? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Biomedical Sciences die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van MR over Biomedical Sciences aan de Transnationale Universiteit Limburg Maastricht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

HBO bachelor Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Waar gaat je opleiding over?

Mijn opleiding is volledig in het Engels, trekt een groot scala aan internationale studenten aan en maakt het mogelijk om vrij breed kennis te vergaren op het gebied van biomedische wetenschappen. Dit gaat van voeding tot cardiovasculaire aandoeningen, en van neurowetenschappen tot tumorbiologie.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik dacht voorheen dat ik mij vanaf het eerste jaar kon specialiseren in mijn gebied van interesse: tumorbiologie. Echter, bleek net het curriculum veranderd en kon dit niet. Daarentegen kon ik dan wel weer een aantal cursussen doen om extra certificaten naast mijn Master diploma te behalen, en specialiseer je nu in het tweede jaar n.a.v. het onderwerp van je Master thesis.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De organisatie van de universiteit komt bij mij wat chaotisch over. Als je vragen hebt wordt je soms van het kastje naar de muur gestuurd, en deadlines voor roosters en cijfers e.d. worden niet altijd behaald.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

Het is sowieso een risico om van een HBO bachelor naar een WO master te gaan. Qua theorie mis je wat kennis, en zal je moeten bijspijkeren. Maar je loopt dan wel weer voor op praktijkkennis.

De docenten van de opleiding zijn erg enthousiast en weten hun lessen leuk en interactief te houden. De colleges verschillen tussen het eerste en tweede jaar. Het eerste jaar zullen die vooral informatief wat betreft theoretische kennis zijn, en het tweede jaar meer praktijkgericht (met betrekking tot het schrijven van proposals, presenteren etc.).

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, beheersing Engelse taal, kunnen presenteren, gemotiveerd, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Er wordt van je verwacht dat je zelf een onderzoek kan opzetten, presenteren maar ook andermans onderzoek kan bekritiseren. Verder houden ze je goed bezig met opdrachten, dus je zal gemotiveerd en stressbestendig moeten zijn. Je doet de opdrachten deels in samenwerkingsverband, maar je wordt vooral beoordeeld op je solo prestatie. Daarom moet je ook wat zelfstandigheid bezitten.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Biomedical Sciences en/of de Transnationale Universiteit Limburg Maastricht?

Een van de grote positieve punten van mijn opleiding is dat ze je klaarstomen voor innoverend biomedisch onderzoek in een internationale setting. Er is ruim de mogelijkheid om je projecten in het buitenland te doen, en dat wordt ook aangemoedigd.

Persoonlijk vind ik het lastig dat een deel van je colleges in het eerste jaar aan de universiteit in Hasselt zijn. Er wordt wel busvervoer geregeld, maar er is een groot verschil in de kwaliteit van de colleges in Hasselt. Vooral de collegezalen zijn erg oncomfortabel, het busvervoer is vermoeiend, en dat maakt het erg moeilijk om nog te kunnen concentreren tijdens de colleges.

- Verberg volledige review

MR (22) uit Maastricht Gehele opleiding | | ...

De docenten van de opleiding zijn erg enthousiast en weten hun lessen leuk en interactief te houden. De colleges verschillen tussen het eerste en tweede jaar...

+ Toon volledige review

MR (22) uit Maastricht Gehele opleiding | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Transnationale Universiteit Limburg

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Transnationale Universiteit Limburg in Maastricht en lees de reviews van studenten van de Transnationale Universiteit Limburg.

Transnationale Universiteit Limburg