Reviews over de Master Bestuurskunde bij Tilburg University

Wil jij een Master Bestuurskunde volgen in Tilburg? Onderstaand vind je reviews over de master Bestuurskunde aan de Tilburg University. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Bestuurskunde en de Tilburg University in het algemeen.

Reviews over Bestuurskunde aan de Tilburg University

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Bestuurskunde

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Bestuurskunde volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Bestuurskunde aan de Tilburg University? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Bestuurskunde die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Marieke over Bestuurskunde aan de Tilburg University Tilburg

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Bestuurskunde, eveneens aan Tilburg University

Waar gaat je opleiding over?

De masteropleiding Bestuurskunde (specialisatie bestuur en politiek) gaat allereerst over de relatie tussen het ambetanrenapparaat en politici. Vragen zoals op welke manier wordt beleid gevormd, welke politieke stelsels worden in verschillende landen en lokale gemeenschappen onderscheiden en tegen welke problemen lopen politici aan staan hierbij centraal. Omdat de samenleving in een snel tempo aan het veranderen is en burgers een andere positie verwerven, wprdt ook ingegaan op thema's zoals de doe-democratie, samenredaamheid en burgerparticipatie. Daarnaast probeert deze opleidong zo veel mogelijk aan te sluiten bij de actualiteit. Denk hierbij aan colleges over de vlucht MH17.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja. Doordat het een kleinschalige opleiding is, is er veel interactie tussem docenten en studenten. Hierdoor word je als student niet alleen intensief betrokken bij de binnen de vakgroep lopende onderzoeken, maar word je ook goed begeleid bij je scriptie.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De universiteit ligt vrij dicht bij het centrum in een bosrijke en rustige omgeving. De combinatie van de rust van het bos en de drukte vam de stad vind je niet snel ergens anders terug.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

In de master wordt voortgeborduurd op vakken dir in de bachelor centraal hebben gestaan. Hierdoor wordt het gemakkelijker om de diepte in te gaan en alles uit jezelf te halen. Docenten hebben daarnaast voor alle studenten aamdacht en zijn bereid hun lesmethoden eventueel aan te passen als studenten zelf met goede suggesties komen.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Naast groepsopdrachten heb je ook veel individuele opdrachten waarcoor je steeds weer een nieuwe onderzoeksvraag moet verzinnen en waarvoor je ook theorie en praktijk met elkaar moet kunnen verbinden. Door de hoeveelheid aan opdrachten en lesstof is het belangrijk om gemotiveerd bezig te blijven en niet alles op het laatste moment nog uit te hoeven werken.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Bestuurskunde en/of de Tilburg University Tilburg?

Positief: kleinschaligheid, betrokkenheid van verschillende hoogleraren bij verschillende vakken en het debat dat ook daadwerkelijk expliciet tussen de hoogleraren wordt gevoerd. Daarnaast is het masteratelier, waarin je de werkpraktijk ook daadwerkelijk in gaat, erg leerzaam.

- Verberg volledige review

Marieke (22) uit Tilburg Gehele opleiding | | ...

Stel Marieke een vraag!

Positief: kleinschaligheid, betrokkenheid van verschillende hoogleraren bij verschillende vakken en het debat dat ook daadwerkelijk expliciet tussen de hoogleraren wordt gevoerd. Daarnaast is het masteratelier...

+ Toon volledige review

Marieke (22) uit Tilburg Gehele opleiding | | ...

Stel Marieke een vraag!
Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Tilburg University

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit van Tilburg in Tilburg en lees de reviews van studenten van de Universiteit van Tilburg.

Tilburg University

Vergelijkbare opleidingen