Reviews over de Master Bestuurs- en Organisatiewetenschap bij Universiteit Utrecht

Wil jij een Master Bestuurs- en Organisatiewetenschap volgen in Utrecht? Onderstaand vind je reviews over de master Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Bestuurs- en Organisatiewetenschap en de Universiteit Utrecht in het algemeen.

Reviews over Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Bestuurs- en Organisatiewetenschap

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Bestuurs- en Organisatiewetenschap volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Bestuurs- en Organisatiewetenschap die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Lotte Kolster over Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2010

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Ik heb een bachelor (HBO studie) fysiotherapie gevolgd.

Waar gaat je opleiding over?

Kleinschalige Master opleiding; sportmanagement en sportbeleid. Je krijgt met name inzicht in de sociaal- maatschappelijke invloed van sport en de beleidsmatige kant van sport. De master gaat minder over de managementkant van de sport, en het is minder gericht op de zakelijke kant van sport. Weinig tot geen kwantitatief onderzoek, voornamelijk kwalitatief onderzoek.
Het is een duale opleiding, dit betekent dat je gedeeltelijk al werkzaam bent binnen de sport (het moet wel een baan zijn die aansluit bij de opleiding) of je krijgt een stage adres (toegewezen) waar je 2 jaar deeltijd aan de slag gaat. Als het even kan, zou ik bijtijds een baan gaan zoeken die aansluit bij de opleiding.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De masteropleiding voldeed gedeeltelijk aan mijn verwachtingen. Helaas vond ik mijn stage minder goed aansluiten bij de stof van de opleiding. Het was niet zo dat je alles meteen in de praktijk kon brengen. De management-kant van de opleiding kwam in de tijd dat ik de opleiding deed, niet genoeg aan bod.
Er gaat een strenge selectie vooraf waarbij je (als je een HBO bachelor hebt) eerst minor B&O vakken moet volgen, minstens 4, om uberhaupt mee te kunnen doen aan de selectie. Vervolgens moet je een motivatiebrief schrijven, een aanbeveling hebben en volgt er nog een gesprek.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

Locatie ligt op Ledig Erf in Utrecht, prima plek, goed met het openbaar vervoer bereikbaar. Ook goed te lopen, ongeveer 15 minuten vanaf het station. Leuke plek om ook direct na colleges op het terras te gaan zitten.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

Aansluiting was bij mij natuurlijk minimaal omdat ik een HBO bachelor had gedaan. Overigens waren maar heel weinig mensen in mijn groep die wel een aansluitende bachelor B&O hadden.

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, samenwerken.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Presenteren is iets wat je wel veel moet doen, maar er is een leermogelijkheid. De groep is kleinschalig (+/- 20 mensen) iedereen kent elkaar, je werkt veel met ze samen. Veel opdrachten zijn in groepsverband. Omdat je maar weinig contact uren hebt is het wel handig als je enige discipline hebt om de master opleiding en de opdrachten tot een goed einde te brengen. Ook moet je de discipline hebben om te komen, aangezien er een aanwezigheidsverplichting is.
Artikelen worden veelal aangeleverd in het engels, dus beheersing van de Engelse taal is nodig.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Bestuurs- en Organisatiewetenschap en/of de Universiteit Utrecht?

Negatief; de aansluiting met de verschillende stages van iedereen. Er is geen duidelijke opdracht vanuit de opleiding naar de stageadressen toe. Dit kan beter.

Positief; kleinschalig onderwijs, veel aandacht, leuke samenwerking met klasgenoten. Veel verdieping.

- Verberg volledige review

Lotte Kolster Gehele opleiding | | ...

kleinschalig onderwijs, veel aandacht, leuke samenwerking maar ook slechte aansluiting op de verschillende stages

+ Toon volledige review

Lotte Kolster Gehele opleiding | | ...

Voorkom een verkeerde studiekeuze...

Bekijk onze coaches!

Universiteit Utrecht

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit Utrecht in Utrecht en lees de reviews van studenten van de Universiteit Utrecht.

Universiteit Utrecht