Reviews over de Master Applied Physics bij TU Delft

Wil jij een Master Applied Physics volgen in Delft? Onderstaand vind je reviews over de master Applied Physics aan de TU Delft. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Applied Physics en de TU Delft in het algemeen.

Reviews over Applied Physics aan de TU Delft

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Applied Physics

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Applied Physics volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Applied Physics aan de TU Delft? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Applied Physics die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van wyke huizinga over Applied Physics aan de TU Delft

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2013

Welke bachelor heb je voor deze master gevolgd?

Technische Natuurkunde

Waar gaat je opleiding over?

In de beginfase van de master krijg je nog een heel wat basis vakken in de wis- en natuurkunde, zoals complex analysis, applied partial differential equations, numerical analsys (wiskundige vakken) en je moet 2 vakken kiezen uit algemene natuurkunde vakken waarvan ik continuum physics en advanced electrodynamics heb gekozen. Deze vakken zijn vrijwel allemaal in de eerste helft van het jaar. In de tweede helft is flink wat ruimte voor keuzevakken. Hierin moet je vakken kiezen die zullen aansluiten bij je master eindproject, dus het is verstandig om van te voren al te orienteren in welke richting je je master eindproject wilt doen. Ik heb gekozen voor een eindproject in medical imaging en heb dus advanced image processing, medical imaging en radiotherapy gevolgd. Daarnaast heb ik nog een vak gevolgd om mijn programmeerkennis op te vijzelen: international course on computational physics. Verder nog wat vakjes om mijn puntenaantal bij te vullen die in het tweede half jaar te volgen zijn.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, de wiskunde vakken waren uitdagend maar ook leuk. Door het vele huiswerk leer je snel een hoop nieuwe technieken, zeker omdat je al een flinke basis hebt vanuit de bachelor. De natuurkunde vakken waren meer een kennisuitbreiding. Uiteraard zaten hier ook utidagende onderwerpen tussen, maar de echte basis is al gelegd in de bachelor. Ik vond het leuk om te ervaren dat de opgedane kennis en kunde in de bachelor van pas kwam.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De locatie is goed, maar een betere verbinding met het OV zou handig zijn voor studenten die niet in Delft wonen. Daar wordt momenteel wel aan gewerkt.
De faciliteiten zijn ook oke. Qua computer faciliteiten is het wel goed geregeld. In onze faculteit zijn een hoop computers en er is altijd wel een vrij om op te werken. Daarnaast kun je via de universiteit een laptop aanschaffen met de benodigde software. Deze laptop is mijn hele studie meegegaan.
Qua sport faciliteiten vind ik dat het beter kan. Sporten is vrij prijzig, want naast een sportkaard van 100 euro per jaar moet je contributie betalen voor je sportclub. Ik zat bij een zwemvereniging, maar het zou een hoop schelen als de universiteit een eigen zwembad had, waar je zo vaak als je wilt kon zwemmen.
Voor een cultuurvereniging had je overigens niet eerst een cultuurkaart nodig, dus dan gold alleen de contributie van de vereniging.
De organisatie is ook goed. Bij vragen kon ik altijd terecht bij de opleidingscoordinator die instantaan terug mailde.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De aansluiting van deze masteropleiding op je bacheloropleiding?

De sfeer is goed. Er waren altijd groepjes van studenten met dezelfe studiehouding (hard werken of juist niet) en daar hoorde je dan bij. Colleges waren ook erg goed. De docenten die ik had verstonden het vak van doceren en waren altidj bereid om vragen te beantwoorden als je bij ze langs kwam. Zoals bovengenoemd was de opleidingscoordinator ook altijd bereid om al je vragen te beantwoorden en de bachelor sloot prima aan op de master.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet analytisch zijn om de wis- en natuurkundige vraagstukken op te kunnen lossen. Alle colleges worden gegeven in het Engels, dus als je die taal niet beheerst zul je niet veel begrijpen. Motivatie en disipline zijn nodig om de vakken te halen. Als een vak moeilijk is moet je je jezelf motiveren om toch door te bijten. Zelfstandigheid is belangrijk bij het maken van je huiswerk. Je moet je huiswerk echt zelf maken, anders haal je het tentamen niet.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Applied Physics en/of de TU Delft?

Positief: kwaliteit van colleges en docenten, computerfaciliteiten
Negatief: sportfaciliteiten

- Verberg volledige review

wyke huizinga (25) uit Delft Gehele opleiding | | ...

Stel wyke een vraag!

De sfeer is goed. Er waren altijd groepjes van studenten met dezelfe studiehouding (hard werken of juist niet) en daar hoorde je dan bij. Colleges waren ook erg goed. De docenten die ik had verstonden het vak...

+ Toon volledige review

wyke huizinga (25) uit Delft Gehele opleiding | | ...

Stel wyke een vraag!
Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

TU Delft

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Technische Universiteit Delft in Delft en lees de reviews van studenten van de Technische Universiteit Delft.

TU Delft