Reviews over de Master Actuarial Science and Mathematical Finance bij Universiteit van Amsterdam

Wil jij een Master Actuarial Science and Mathematical Finance volgen in Amsterdam? Onderstaand vind je reviews over de master Actuarial Science and Mathematical Finance aan de Universiteit van Amsterdam. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Actuarial Science and Mathematical Finance en de Universiteit van Amsterdam in het algemeen.

Reviews over Actuarial Science and Mathematical Finance aan de Universiteit van Amsterdam

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Actuarial Science and Mathematical Finance

De reviews zijn geschreven door studenten die de Master Actuarial Science and Mathematical Finance volgen of hebben gevolgd. Kijk wat zij van deze masteropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Volg je zelf de Master Actuarial Science and Mathematical Finance aan de Universiteit van Amsterdam? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de Master Actuarial Science and Mathematical Finance die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Linda de Koter over Actuarial Science and Mathematical Finance aan de Universiteit van Amsterdam

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2012

De studierichting waar ik een review over wil geven is

Actuariƫle wetenschappen

Waar gaat deze studierichting over?

Je bent erg analytisch bezig op het gebied van Pensioenen en Verzekeringen. Erg belangrijk tegenwoordig, want zonder deze twee pijlers van de samenleving zouden heel veel werkzaamheden niet kunnen worden uitgevoerd. Werknemers verwachten pensioen en werkgevers kunnen zonder verzekering veel risico's niet dragen. Wat actuarissen, mensen die deze master hebben voltooid en een vervolgopleiding daarna, is het toetsen en inschatten van risico's. Bijvoorbeeld het langlevenrisico, risico op catastrofe, of iets dergelijks. Daar hangen we dan een prijs aan. Hoeveel moet iedereen betalen om dat risico dat eens in de 10.000 keer voorkomt te dekken? Daarnaast leer je veel over de actuele regelgeving en de ontwikkelingen. Steeds meer ga je zelf met de stof aan de slag, niet uit boeken, maar uit de werkelijke regelgeving en daarop baseer je dan berekeningen die je in de vorm van een paper en een presentatie presenteert aan een fictieve raad van bestuur. Op deze manier komen meteen andere nuttige skills naar voren.

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had?

Ja, deze komt overeen met de verwachtingen. Het is een studie waarbij je heel veel gaat puzzelen en wordt aangezet tot zelf nadenken. Het is in het begin van de Bachelor vooral veel economische basis en wiskunde, maar dat heb je uiteindelijk echt nodig om alle leuke dingen te gaan doen. (Nu moet ik zeggen dat ik al die wiskunde ook al erg leuk vond!)

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Wat is je mening over (de kwaliteit van) :

De colleges van je studierichting?

De docenten van je studierichting?

De aansluiting van deze studierichting op je opleiding?

Het niveau van deze studierichting?

De colleges vallen mij tegen. De docenten weten vakinhoudelijk wel heel veel, maar ik vind dat ze dat slecht over weten te brengen. Positief is dat je altijd langs kunt lopen om wat dieper op de materie in te gaan met docenten, daaruit leer je vaak meer dan uit de colleges.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

analytisch, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, ondernemend, nauwkeurig, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Dit zijn veel punten die ik heb aangevinkt en dat weet ik, maar de studie is best wel zwaar. Elke week staan er wel opdrachten op het programma die moeten worden ingeleverd en/of gepresenteerd. Je werkt veel samen in groepen van 3 tot 6 personen, waardoor samenwerking een must is. Echter doe je ook veel studie zelfstandig, er zit veel leeswerk bij de studie, waardoor ook zelfstandigheid een must is. Al met al kan het vaak erg stressvol zijn. Je haalt het meest uit de opleiding als je ondernemend bent en af en toe een kopje koffie gaat doen met de docenten. Dit doen ze niet uit zichzelf, dus hier moet je ze echt toe uitnodigen. Bij zo'n zware exacte studie lijkt het me niet nodig om discipline, motivatie, analytisch en nauwkeurigheid toe te lichten. De master is (bijna) geheel in het Engels, en de boeken uit de bachelor zijn (bijna) allemaal Engelstalig. Vandaar dat dat ook een must is om te beheersen.
Kunnen presenteren en creativiteit zijn wel belangrijk, maar niet noodzakelijk, ze helpen je alleen een eind op weg.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

Positief: 100% baanzekerheid, grote bedrijven, of het nu om consultants, verzekeraars of pensioenuitvoerders gaat, zitten te springen om jonge actuariƫle professionals. Veel studenten hebben tijdens de studie daarom ook al een baantje voor twee dagen in de week in de sector.
Negatief: Er zit best veel herhaling in de vakken. Ik vond dat vervelend, maar andere mensen vonden dit juist fijn omdat het dan beter blijft hangen.

Heb je nog overige opmerkingen/toevoegingen?

Dit is echt een studie die je kiest voor een zekere toekomst! Je hebt hier wel echt een VWO vooropleiding met analytische wiskunde voor nodig, anders wordt het erg moeilijk in het begin

- Verberg volledige review

Linda de Koter Studierichting | | ...

De docenten weten vakinhoudelijk wel heel veel, maar ik vind dat ze dat slecht over weten te brengen

+ Toon volledige review

Linda de Koter Studierichting | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Universiteit van Amsterdam

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Universiteit van Amsterdam in Amsterdam en lees de reviews van studenten van de Universiteit van Amsterdam.

Universiteit van Amsterdam