Reviews over de opleiding Wijsbegeerte bij Rijksuniversiteit Groningen

Wil jij Wijsbegeerte studeren in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Wijsbegeerte aan de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Wijsbegeerte en de Rijksuniversiteit Groningen in het algemeen.

Reviews over Wijsbegeerte aan de Rijksuniversiteit Groningen

Op dit moment zijn er nog niet voldoende reviews over deze opleiding ingevuld om statistieken te kunnen tonen. Volg jij deze opleiding of heb je deze al afgerond? Schrijf dan nu een review!

Studenten over Wijsbegeerte

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Wijsbegeerte studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Wijsbegeerte aan de Rijksuniversiteit Groningen? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Wijsbegeerte die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van Miranda over Wijsbegeerte aan de Rijksuniversiteit Groningen

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2016

Waar gaat je opleiding over?

Filosofie van de geschiedenis is een vak wat het hele eerste jaar als een lopende lijn onder de opleiding ligt. We behandelen eerst onder andere Plato en lopen zo door naar de Middeleeuwse filosofen en vervolgens beland je bij de filosofen zoals Kant en Nietzsche. Volgend blok begint de 20e eeuwse filosofie. We behandelen filosofen en hun argumenten in hun context in de geschiedenis en wetenschap en gebeurtenissen van die tijd. Een vak wat parallel gevolgd wordt aan Geschiedenis van de filosofie is eerst sociale filosofie, dan logica, ken en-wetenschapsleer en tenslote ethiek.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Totaal wel, ik vind het leuker dan verwacht. Ook al ben ik begonnen met 'slechts' een havo diploma, het is bij te houden en je krijgt een hele goede introductie.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je universiteit?

De faciliteiten van je universiteit?

De organisatie van je universiteit?

De locatie is perfect, echt een heel mooi gebouw en rustige zalen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Praktijkgerichtheid komt nog niet echt naar voren, maar ik verwacht in de komende jaren toch wat meer praktijkgerichtheid.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

creatief, beheersing Engelse taal, gedisciplineerd, gemotiveerd, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Er moeten zeer veel lastige teksten gelezen worden om goed mee te kunnen doen en wat te hebben aan de hoorcolleges. Maar de teksten worden na het lezen wel heel helder en duidelijk behandeld bij de hoorcolleges. Het is verstandig om aanwezig te zijn bij de hoorcolleges want dan heb je meer context dan alleen met het lezen van de (primaire) teksten van filosofen (die soms complex kunnen zijn).

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Wijsbegeerte en/of de Rijksuniversiteit Groningen?

Leuke interessante opleiding, je bekijkt in sneltreinvaart heel veel argumenten en standpunten vanuit de context van de filosofie, geschiedenis en wetenschap. Inzicht in de wereld en vragen stellen.. erg leuk allemaal. Negatief is soms het ietwat hoge niveau, je kunt beter vanaf het vwo doorstromen naar deze opleiding dan vanaf havo/hbo, maar het is zeker wel te doen!

- Verberg volledige review

Miranda (23) uit Wehe-den Hoorn Gehele opleiding | | HAVO - Economie & Maatschappij

Stel Miranda een vraag!

Ik vind het leuker dan verwacht. Ook al ben ik begonnen met 'slechts' een havo diploma, het is bij te houden en je krijgt een hele goede introductie...

+ Toon volledige review

Miranda (23) uit Wehe-den Hoorn Gehele opleiding | | HAVO - Economie & Maatschappij

Stel Miranda een vraag!
Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Rijksuniversiteit Groningen

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen en lees de reviews van studenten van de Rijksuniversiteit Groningen.

Rijksuniversiteit Groningen

Wijsbegeerte op de website van Rijksuniversiteit Groningen

Vergelijkbare opleidingen