Reviews over de opleiding Vormgeving bij Avans Hogeschool Breda

Wil jij Vormgeving studeren in Breda? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Vormgeving aan de Avans Hogeschool Breda in Breda. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Vormgeving en de Avans Hogeschool Breda in het algemeen.

Reviews over Vormgeving aan de Avans Hogeschool Breda

Uitvalpercentage van studenten Vormgeving aan de Avans Hogeschool Breda

Percentage dat binnen 1 jaar stopt met deze opleiding

32.8%

Landelijk gemiddelde

23%

Bron: Vereniging Hogescholen 2014

Studenten over Vormgeving

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Vormgeving studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze bacheloropleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Vormgeving aan de Avans Hogeschool Breda? Review dan deze opleiding!

Reviews ouder dan 2 jaar

Hieronder vind je reviews over de opleiding Vormgeving die ouder zijn dan 2 jaar, maar nog steeds relevante informatie kunnen bevatten. Houd er rekening mee dat er aanpassingen aan de studie of bij de hogeschool of universiteit doorgevoerd kunnen zijn. Hierdoor kunnen deze oudere reviews mogelijk informatie bevatten die niet meer van toepassing is.

Review van K over Vormgeving aan de Avans Hogeschool Breda

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

Waar gaat je opleiding over?

Richting Illustratie:
Je leert hier hoe je een illustratie maakt. Dit kan heel breed zijn. Van een 3D illustratie tot een bewegende illustratie dat is allemaal mogelijk. Wel wordt hierin veel eigen initiatief verwacht. Je krijgt weinig lessen in tekenen, schilderen en maar de basis in Illustrator en Photoshop. Wil je hier dieper op in gaan wordt dus van je verwacht dat je dit zelf opzoekt. De richtingen Illustratie en Animatie maken de komende jaren veel veranderingen door dus zorg ervoor dat je op opendagen met studenten spreekt. Daar leer je het meeste van. Ook is het heel belangrijk dat je veel opendagen bezoekt van verschillende kunstacademies. Ze zijn allemaal uniek.

Daarnaast wil ik ook nog wat zeggen over de toelatingsprocedure van AKV St.Joost. Deze is onwijs goed geregeld. Je krijgt of je toegelaten bent of niet een duidelijk geschreven brief waarin je competenties beschreven worden. Dus het is dan duidelijk waarom wel en waarom je niet bent toegelaten. Dat is wel anders bij de meeste academies. (Zoals KABK) Waar je hoort dat je niet bent toegelaten bent en daar nooit meer wat van hoort. Oh en als je niet bent toegelaten. Gewoon ergens anders proberen!

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja en nee. Ik ben vooral niet tevreden over de manier waarop dingen zijn gegaan in het afstudeerjaar. Het voelt niet altijd alsof er wel goed over dingen nagedacht wordt. Dingen worden door AVANS van bovenaf besloten, dingen die gewoon nooit zullen werken op een kunstacademie. Ik hoopte juist dat dit St.joost meer structuur zou geven dan de meeste academies, maar dat pakte een beetje anders uit. Momenteel heb ik de meeste klachten over het hebben van te weinig contacturen en de kwaliteit van de lessen die door sommige docenten gegeven wordt is gewoon beneden niveau. Maar er zijn natuurlijk ook weer hele goede docenten die de balans opkrikken. Hoe dan ook dat mijn grootste klacht is dat ik meer les wil is denk ik juist wel een goed teken.

In de propedeuse waren de contacturen trouwens veel hoger. Toen zat het veel meer richting van 20 tot 35 uur in de week.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Locatie is een beetje dubbel. Het ligt op een hele mooie plek buiten het centrum, maar dat maakt reizen met het openbaar vervoer een stuk lastiger. Ik raad aan om een stationsfiets te regelen, dan is het goed te doen.
Faciliteiten? Een woord "bezuinigingen". Met name in Den Bosch is het hier niet goed mee gesteld. De zeefdrukkerij is daar gesloten dus men verwacht dat je "wel eventjes" naar Breda komt om daar te zeefdrukken. Daarnaast zijn er te weinig computers in lokalen aanwezig en zijn deze vaak te traag of onbruikbaar. Printers op de gangen zijn al jaren lang aan vervanging toe. Wel zijn de printshop, uitleen en werkplaatsen goed geregeld. De begeleiding daar is van hoge kwaliteit en ik raad echt aan goed gebruik te maken van deze werkplaatsen. Hier leer je misschien nog wel het meeste. Alleen zijn de werkplaatsen door bezuinigingen vaak gesloten...

Organisatie? Welke organisatie? Roosters? Ja, op blackboard ergens misschien een beetje. Kijk maar in de schoolmail waar je nooit op kijkt en die nooit op de momenten gebruikt wordt zoals die gebruikt moet worden. Het zou fijn zijn als een week een keertje volgens het rooster liep. Ik hou wel van een beetje structuur in mijn leven. Dit was voorgaande jaren een stuk minder trouwens.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

Wij hebben al jaren aangegeven dat we meer gastdocenten willen. Ze worden ook altijd ingeroosted omdat "geprobeerd" wordt dit te regelen. Ik heb denk ik twee gastlessen gehad in de vier jaar dat ik hier zat.

Nogmaals: Je leert hier meer van jezelf en van je collegas dan van de docenten zelf. Het is een zelfstudie en heel veel kan je alleen jezelf leren. Toch zijn meer contacturen fijn en is het jammer om niet af en toe wat anders van iemand anders te horen. Het is gewoon een gemiste kans.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, kunnen presenteren, gemotiveerd, samenwerken, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Ik zit nu in mijn examen en iedereen is gewoon in de war omdat we allemaal gewoon zo gestrest zijn. Wij kunnen niet goed tegen stress want we zijn gewoon allemaal heel gevoelig. We nemen de sfeer gewoon van elkaar over. Je hoeft niet bestendig te zijn, maar als je dat bent heb je wel een streepje voor op de meeste van ons.

Ik denk dat de rest wel voor de hand ligt. Het is een studie die alles van je vraagt. Je werkt net zo hard door in de vakanties als daarbuiten. Niet alleen omdat het moet, maar ook omdat je het wilt. Daarom moet je dit ook willen. Anders dan lukt het je gewoon niet.

Natuurlijk kan je twijfelen. Dat doen we allemaal wel. Maar als de motivatie er is dan merk je dat wel.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Vormgeving en/of de Avans Hogeschool Breda?

Het is een grote chaos lijkt het wel, maar niet echt op een goede manier. Je merkt het op het moment dat je iets geregeld wilt hebben. Er moet een nieuw spreekwoord voor "van het kastje naar de muur gestuurd worden" komen, want het lijkt af en toe wel op een labyrint van kastjes en muurtjes.
Positief, andere studenten, werkplaatsen, sfeer en sommige docenten.

- Verberg volledige review

K (21) uit Dordrecht Gehele opleiding | | VWO - Cultuur & Maatschappij

Stel K een vraag!

Het is een grote chaos lijkt het wel, maar niet echt op een goede manier. Je merkt het op het moment dat je iets geregeld wilt hebben. Positief, andere studenten, werkplaatsen, sfeer en sommige docenten...

+ Toon volledige review

K (21) uit Dordrecht Gehele opleiding | | VWO - Cultuur & Maatschappij

Stel K een vraag!

Review van Wies over Vormgeving aan de Avans Hogeschool Breda

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2017

De studierichting waar ik een review over wil geven is

Illustratie

Waar gaat deze studierichting over?

De beschrijving op de site van AKV | St. Joost: 'Als illustrator vertel je verhalen in beelden. Je wilt communiceren met een publiek. Om met een gerichte boodschap het publiek te informeren, vermaken, verleiden of om kritisch de wereld te becommentariƫren. In opdracht of als auteur van een eigen project.'
Het kritisch bevragen en het uitdiepen van de aspecten waar je je beelden bij maakt kan in mijn ogen meer aandacht in gestoken worden, waardoor de beelden uiteindelijk meer zeggingskracht krijgen

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had?

Ik had niet veel verwachtingen, ik wist niet precies wat ik kon verwachten in deze studie. Ik weet alleen dat ik meer tijdens mijn studeerjaren wil leren dan dat deze studie me aanbied.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Wat is je mening over (de kwaliteit van) :

De colleges van je studierichting?

De docenten van je studierichting?

De aansluiting van deze studierichting op je opleiding?

Het niveau van deze studierichting?

De theoretische sturing in de studie is in mijn ogen niet voldoende. Het maken van beeld en de verdiepende theorie was niet in evenwicht. Docenten konden mij daarin niet de sturing geven die ik nodig had, en daarnaast waren de projecten zo vormgegeven dat ik niet die verdieping zelf kon opzoeken, waardoor ik ben overgestapt naar een andere studierichting.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

creatief, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Om voor een hoger niveau van de opleiding te zorgen zijn er kritische en ondernemende studenten nodig, die graag grenzen van het illustratieve gebied willen aftasten.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

Interessante studie. Illustratie kan veel toevoegen in deze samenleving waarin beeld een grote rol speelt. De rijkwijde van illustratie wordt alleen in mijn ogen niet volledig bekeken in deze studie.

Heb je nog overige opmerkingen/toevoegingen?

Dit is voornamelijk mijn persoonlijke standpunt, ik kan niet spreken voor alle studenten van deze studierichting. Wat ik wel denk, is dat ik uiteindelijk een betere illustrator zou kunnen worden bij de opleiding beeldende kunst, en dat vind ik zorgwekkend.

- Verberg volledige review

Wies (22) uit Breda Studierichting | | ...

Stel Wies een vraag!

De theoretische sturing in de studie is in mijn ogen niet voldoende. Het maken van beeld en de verdiepende theorie was niet in evenwicht. Docenten konden mij daarin niet de sturing geven die ik nodig had...

+ Toon volledige review

Wies (22) uit Breda Studierichting | | ...

Stel Wies een vraag!

Review van Renske Heijker over Vormgeving aan de Avans Hogeschool Breda

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2014

Waar gaat je opleiding over?

Het illustreren van boeken, tijdschriften, of producten.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Niet helemaal. Ik krijg te weinig tekenles en te weinig informatie over marketing of andere belangrijke financiƫle aspecten om een product op de markt te zetten en jezelf te verkopen.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De locatie van je hogeschool?

De faciliteiten van je hogeschool?

De organisatie van je hogeschool?

Communicatie verloopt niet altijd goed in de organisatie. Verder prima bereik en genoeg faciliteiten.

Wat is je mening over (de kwaliteit van):

De sfeer bij je opleiding?

De colleges van je opleiding?

De docenten van je opleiding?

De ondersteunende organen van je opleiding?

Het niveau van je opleiding?

De praktijkgerichtheid van je opleiding?

We worden niet goed voorbereid op de praktijk. Dit ligt vooral aan marketing en financiele aspecten. Het niveau ligt laag, omdat ze van mij veel strenger mogen zijn. Er wordt te makkelijk gedaan over herkansingen en er worden te weinig lezingen gegeven.

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, gedisciplineerd, kunnen presenteren, gemotiveerd, ondernemend, zelfstandig.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Omdat je op deze manier om kan gaan met kritiek. Het wordt vaak allemaal aan jezelf overgelaten, dus je moet ook zelfstandig en gemotiveerd zijn. En tijdens dit zelfstandige proces moet je ook analytisch kunnen denken, kunnen ondernemen en kunnen presenteren.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van Vormgeving en/of de Avans Hogeschool Breda?

Positieve punten is de sfeer en de vrijheid die je in de eerste jaren hebt. Negatieve punten, communicatie tussen leraren en er wordt soms te weinig objectief gekeken naar een beoordeling. De meningen komen sneller naar voren.

- Verberg volledige review

Renske Heijker (24) uit Breda Gehele opleiding | | HAVO - Cultuur & Maatschappij

Stel Renske een vraag!

Ik krijg te weinig tekenles en te weinig informatie over marketing of andere belangrijke financiële aspecten om een product op de markt te zetten en jezelf te verkopen...

+ Toon volledige review

Renske Heijker (24) uit Breda Gehele opleiding | | HAVO - Cultuur & Maatschappij

Stel Renske een vraag!

Review van Serge over Vormgeving aan de Avans Hogeschool Breda

(Verwacht) Jaar van afstuderen

2015

De studierichting waar ik een review over wil geven is

Ruimtelijk Ontwerp

Waar gaat deze studierichting over?

Inspelen op behoefte van mensen in Ruimtelijke zin of door middel van Ruimtelijke Communicatie / Grafisch Ontwerp. Schaalniveau kan zijn: product, interieur, architectuur, openbare ruimte

Komt deze studierichting overeen met de verwachtingen die je ervan had?

Ja, omdat je erg vrij wordt gelaten in de je eigen ontwikkeling. Je wordt meer dan bij welke andere studie dan ook gepush-ed om er achter te komen wat jouw beweegredenen zijn als ontwerper. Wie ben je of wie wil je zijn en waarom?

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Wat is je mening over (de kwaliteit van) :

De colleges van je studierichting?

De docenten van je studierichting?

De aansluiting van deze studierichting op je opleiding?

Het niveau van deze studierichting?

Er wordt op een middelbare school te weinig rekening gehouden met mensen die deze vorm van levensstijl kiezen boven het volgen van een 'reguliere HBO'.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze studierichting succesvol af te ronden?

analytisch, creatief, commercieel, gedisciplineerd, gemotiveerd.

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Je moet in staat zijn confrontaties aan te gaan, ook met jezelf. Je moet jezelf kunnen motiveren om te onderzoeken wat jouw plek gaat worden binnen de maatschappij. Het allerbelangrijkste is dat je gemotiveerd bent om hier onderzoek naar te doen. Creativiteit is een mooie bijkomstigheid, maar dat is ieder mens op zijn of haar manier.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van deze studierichting?

Er wordt te weinig begeleiding gegeven over het instromen in het beroepenveld. Waarschijnlijk omdat de maatschappij niet altijd zit te wachten op mensen van de kunstacademie, we leren ten slotte niet echt een vak zoals bijvoorbeeld bedrijfseconomen dat doet.

Heb je nog overige opmerkingen/toevoegingen?

Nee. Ik kan het alleen iedereen aanraden er open voor te staan.

- Verberg volledige review

Serge (25) uit Breda Studierichting | | ...

Er wordt te weinig begeleiding gegeven over het instromen in het beroepenveld...

+ Toon volledige review

Serge (25) uit Breda Studierichting | | ...

Wil je zekerheid over de juiste studiekeuze?

Laat onze coaches je helpen!

Avans Hogeschool Breda

Bekijk het overzicht van alle opleidingen van de Avans Hogeschool in Breda en lees de reviews van studenten van de Avans Hogeschool.

Avans Hogeschool Breda

Vergelijkbare opleidingen