Voeding en Diëtetiek - Reviews en Ervaringen

Voeding en diëtetiek kan gevolgd worden aan vier verschillende hogescholen in Nederland. Deze HBO-opleiding over voeding wordt als moeilijk ervaren. Tijdens deze opleiding komen er veel verschillende gebieden aan bod zoals scheikunde en biologie. De contacturen liggen op gemiddeld 20 uur per week.

De verschillen tussen de hogescholen die voeding en dietetiek aanbieden liggen vooral op het gebied van de sfeer op de opleiding en de organisatie van de hogeschool. De beschikbaarheid van banen wordt als negatief punt genoemd. De studenten ervaren het als positief dat ze uitgedaagd worden en dat het beste in ze naar boven wordt gehaald door deze HBO voeding opleiding.

Verder moet je redelijk zelfstandig en in groepsverband kunnen werken om deze opleiding over voeding tot een goed einde te brengen, dit omdat er veel inzet van je wordt verwacht en veel in groepjes wordt gewerkt. Voor de uitgebreide ervaringen van studenten over hun opleiding voeding en dietetiek lees je de beoordelingen hieronder.